Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου εγκαινίασε το “The ’85 Shop”, ένα νέο pop-up κατάστημα λιανικής πώλησης που άνοιξε στο Σικάγο και απέτισε φόρο τιμής στο αρχικό αθλητικό παπούτσι Air Jordan 1 που κυκλοφόρησε από τη Nike το 1985 και φορέθηκε από τον θρύλο των Chicago Bulls, Michael Jordan.

Το κατάστημα φιλοξένησε μια πλήρη συλλογή από αυθεντικά Air Jordan 1 σε κάθε χρωματισμό και ένα δείγμα Air Jordan 1 που δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ, μαζί με άλλα δημοφιλή sneakers της εποχής, όπως τα Puma Clyde και Adidas Forum. Ο e-retailer πραγματοποιεί επίσης μια δεκαήμερη ηλεκτρονική δημοπρασία παπουτσιών Air Jordan 1 και συναφών εμπορευμάτων, που ξεκίνησε την Τετάρτη 5 Απριλίου.

Το brand, Jordan, προέκυψε ύστερα από μια συνεργασία μεταξύ της Nike και του Michael Jordan, το 1984, όταν η Nike παρήγαγε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια για τον τότε παίκτη των Chicago Bulls, τα οποία φορούσε κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ήταν η στιγμή που η Nike έδωσε στον θρυλικό μπασκετμπολίστα τη δική του σειρά παπουτσιών και ρούχων, η οποία ήταν καθοριστική για τον ίδιο αφού σύναψε συμφωνία με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αθλητικών ειδών παγκοσμίως. Το μοντέλο που κυκλοφόρησε προς πώληση σε όλο τον κόσμο τον επόμενο χρόνο, έγινε παντού γνωστό ως “Air Jordan 1” και αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο περιζήτητα αθλητικά παπούτσια του brand.

Η Jordan όμως δεν είναι ένα ακόμη brand της Nike. Το 2022 παρέλαβε το FN Achievement Award for Brand of the Year στη Νέα Υόρκη και αποτελεί το “διαμάντι” στο στέμμα της εταιρείας, αντιπροσωπεύοντας λίγο πάνω από το 10% των συνολικών εσόδων του αθλητικού κολοσσού. Είναι μάλιστα ζωτικής σημασίας για την πολιτιστική της καταξίωση στο μπάσκετ και το streetwear, χάρη σε πολυπόθητα προϊόντα όπως η σειρά αθλητικών παπουτσιών Air Jordan. Μια σειρά που άλλαξε τα δεδομένα και εγκαινίασε τη σύγχρονη εποχή της κουλτούρας των αθλητικών παπουτσιών.
Τα pop-ups του eBay

Με το ’85 Shop, το eBay έδωσε στην κοινότητα την ευκαιρία να γιορτάσει ένα από τα πιο εμβληματικά και διαχρονικά sneakers που δημιουργήθηκαν ποτέ και να αποκτήσει ακόμη και ένα κομμάτι της ιστορίας.

Όμως αυτό δεν είναι το πρώτο pop-up κατάστημα του eBay με θέμα τα αθλητικά παπούτσια. Ο e-retailer λειτούργησε το “Wear ‘Em Out Store” στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια του Memorial Day Weekend του 2022. Το κατάστημα παρουσίαζε μερικά από τα πιο δημοφιλή στυλ αθλητικών παπουτσιών του eBay με εκπτώσεις έως και 70% από την τιμή αγοράς.
Με αυτή την τελευταία προγραμματισμένη pop-up προωθητική ενέργεια, το eBay συνεχίζει να εδραιώνεται ως ασφαλής πάροχος συλλεκτικών αθλητικών παπουτσιών. Το eBay απέκτησε προηγουμένως την επιχείρηση ελέγχου γνησιότητας της Sneaker Con, μιας εταιρείας ελέγχου γνησιότητας αθλητικών παπουτσιών με δραστηριότητες στις Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Γερμανία. Η εξαγορά αυτή αποτελεί επέκταση της συνεχιζόμενης συνεργασίας μεταξύ του eBay και της Sneaker Con για την υποστήριξη της εγγύησης αυθεντικότητας του ηλεκτρονικού εμπόρου.