Δύο σεφ παγκοσμίου βεληνεκούς -που μεταξύ τους έχουν συνολικά 24 αστέρια Michelin– ενώνουν τις δυνάμεις τους, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία σε μόλις 60 εκλεκτούς πελάτες. Την ερχόμενη Τετάρτη ο Γάλλος σεφ Alain Ducasse, με 21 αστέρια Michelin, και ο Αυστριακός-Αμερικανός Wolfgang Puck, με 3 αστέρια Michelin και την τιμή να διοργανώνει τα τελευταία 29 χρόνια το επίσημο δείπνο μετά τα Όσκαρ, θα βρίσκονται στο πεντάστερο Dorchester Hotel στην Park Lane του Λονδίνου.

Εκεί θα σερβίρουν ένα δείπνο οκτώ πιάτων, που θα περιλαμβάνει σκαλοπίνια και μοσχάρι wagyu και θα κοστίζει κατ’ ελάχιστον 633 βρετανικές λίρες. Ωστόσο, όσοι βρίσκονται εκεί θα έχουν την ευκαιρία να «αναβαθμίσουν την εμπειρία τους» με επιλεγμένα συνοδευτικά κρασιά, πληρώνοντας επιπλέον 230 λίρες.

Όπως παρατηρεί ο Guardian, δεδομένου ότι το σέρβις και το φιλοδώρημα δεν περιλαμβάνονται στην τιμή, εάν κάποιος θέλει να αφήσει 20% παραπάνω, το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τις 1.000 λίρες ανά άτομο. Θα πρόκειται δηλαδή για ένα από τα ακριβότερα οργανωμένα δείπνα που έχουν σερβιριστεί ποτέ στο Λονδίνο.

Γαστρονομικά δίδυμα

Η συνεργασία μεταξύ δημοφιλών σεφ δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, καθώς οι βαθύπλουτοι λάτρεις της γαστρονομίας ζητούν όλο και περισσότερο από ακριβά εστιατόρια και πολυτελή ξενοδοχεία να διοργανώσουν τα λεγόμενα «four hands dinners» (δείπνα από τέσσερα χέρια). Στο πλαίσιο αυτό, δύο γνωστοί σεφ συνεργάζονται για τη δημιουργία μίας γαστρονομικής εμπειρίας με προεπιλεγμένα πιάτα.

Πάντως, ο Elliot Grover, διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου που θα διοργανώσει το επικείμενο δείπνο, δήλωσε στον Guardian: «Ήθελα να το κάνω αυτό κυριολεκτικά από την ημέρα που ξεκίνησα, αλλά είχαν πολύ γεμάτο πρόγραμμα. Τώρα μπορούν να το κάνουν, είναι τέλειο». Ο Grover δήλωσε πως ελπίζει να δημιουργηθεί κατά κάποιον τρόπο μια περίσταση σαν τον Μυστικό Δείπνο, «μία μοναδική βραδιά, τη οποία οι πελάτες θα θυμούνται για πάντα».

O ίδιος αναγνώρισε ότι πρόκειται για υπερβολή, δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω κρίσης στο κόστος διαβίωσης, καθώς πολλές οικογένειες δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμη και τα βασικά αγαθά για να μαγειρέψουν στο σπίτι. «Έχουμε ακριβές τιμές, αλλά όταν κοιτάξει κανείς την ποιότητα του φαγητού και το ποτού και όλο το πακέτο, είναι πραγματικά μια μοναδική περίσταση. Δεν θέλαμε να το παρακάνουμε, αλλά θα μπορούσε να είναι ακριβότερο. Είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης», σημείωσε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν ακόμη καλυφθεί όλες οι θέσεις και εκκρεμούν ακόμη περίπου 10. Στην περίπτωση που καλυφθούν, ενδέχεται να δοθούν προσκλήσεις σε επιλεγμένους δημοσιογράφους.

Με την άφιξή τους, οι δύο σεφ θα χαιρετούν τους πελάτες με σαμπάνια και καναπεδάκια. Και έπειτα θα καθίσουν ταυτόχρονα σε μακρόστενα τραπέζια, εξ ου και η παραπομπή στον Μυστικό Δείπνο.

Διαβάστε περισσότερα