Η εμπλοκή από τις υπηρεσίες της Κομισιόν, στο deal για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το fund CVC, μετά από καταγγελίες εγχώριων «παικτών» της υγείας για νόθευση του ανταγωνισμού, δεν σημαίνει ταυτοχρόνως ότι η συμφωνία χάλασε και η εμβληματική ιδιωτικοποίηση απετράπη!

Η DG comp πράγματι την ώρα τούτη διενεργεί την έρευνα της όσον αφορά τον ανταγωνισμό επί τη βάσει των συγκεκριμένων καταγγελιών, οι οποίες κατά πληροφορίες αποδίδονται στον Γερμανό μέτοχο του ιατρικού Αθηνών, που φέρεται να διαθέτει προσβάσεις και επιρροή στις υπηρεσίες της Κομισιόν!

Οι πληροφορίες λένε πως την υπόθεση στις Βρυξέλλες «σπρώχνει» ο γερμανικός όμιλος Asklepios που συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του Ιατρικού και ελέγχεται από τον Γερμανό μεγιστάνα Bernard Broermann, επιχειρηματία με λόμπι και αναφορές στα υψηλά πατώματα της ΕΕ!

Διαπιστώνεται η εμπλοκή στο deal για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το fund CVC την οποία αποκάλυψε το Radar

Η οποία ωστόσο δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα οδηγήσει και σε οριστικό ναυάγιο καθώς θα πρέπει πρώτον, να περιμένουμε το τελικό πόρισμα της DGcomp, εάν νοθεύεται ή όχι ο ανταγωνισμός στον τομέα της υγείας και δεύτερον, τις επόμενες κινήσεις του CVC στην υγεία σε συνάρτηση με τις καταγγελίες για τον ανταγωνισμό!

Εάν δηλαδή θα επιλέξει προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Εθν. Ασφαλιστικής να …εκποιήσει, να προχωρήσει σε πώληση δηλαδή κάποιου εκ των υφιστάμενων περιουσιακών στοιχείων στον χώρο της Υγείας!