Για να ξέρετε…

Δύο χοντρά «πλακώματα» έχουν συμβεί κατά τις τελευταίες ημέρες, με επίκεντρο το placement της Εθνικής τράπεζας και τον προσδιορισμό του εύρους της τιμής διάθεσης!

Το πρώτο πολύ «χοντρό πλάκωμα» έγινε μεταξύ του ισχυρού άνδρα (και προστατευόμενου του Μαξίμου λόγω φιλίας της συζύγου του με την σύζυγο του πρωθυπουργού) της Εθνικής τράπεζας Παύλου Μυλωνά και κορυφαίου fund manager διεθνούς αμερικανικού επενδυτικού κολοσσού που έχει αφήσει στην εγχώρια αγορά ισχυρό αποτύπωμα και παράλληλα διαθέτει πρόσβαση στα υψηλά πατώματα της εξουσίας!

Η σύγκρουση έλαβε χώρα με αφορμή την πολύ υψηλή τιμή διάθεσης που δεν ευνοεί τους μεγάλους οίκους να μπουν και παράλληλα δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο σύνολο της αγοράς!

Το δεύτερο «πλάκωμα» φέρεται να έχει γίνει μεταξύ του ισχυρού άνδρα του ΤΧΣ Ηλία Ξηρουχάκη και των μεγάλων τραπεζιτών, οι οποίοι του καταλογίζουν ότι παίζει προσωπικό παιχνίδι μελλοντικής εξουσίας, προσδιορίζοντας την τιμή της Εθνικής τόσο ψηλά και επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη που έκανε με την τρ. Πειραιώς, γεγονός που χαλάει το κλίμα και αποτρέπει τους ξένους να τοποθετηθούν σοβαρά!

Οι τραπεζίτες λένε ότι η μεγάλη υπερκάλυψη στο αρχικό εύρος τιμών της Εθνικής δεν έχει καμμία απολύτως σημασία …

Διαβάστε ακόμη: