Η περιβόητη έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα περιγράφει τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή οι θάνατοι για όσους ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ είναι αυξημένοι.

Το ίδιο συμβαίνει και για όσους είχαν την ατυχία να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία της επαρχίας, τα οποία δυστυχώς δεν διαθέτουν εξειδικευμένους γιατρούς.

Μάλιστα, σε κάποια νοσοκομεία, όπως για παράδειγμα του Αγρινίου, η θνησιμότητα λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις.

Το ζήτημα είναι ότι η επιστημονική μελέτη των Τσιόδρα και Λύτρα πυροδοτεί μια σκληρή πολιτική αντιπαράθεση, η οποία θα έχει συνέχεια και σε δικαστικό επίπεδο.

Όπως μου εξηγούσε έμπειρος δικαστικός, το επίμαχο πόρισμα συνιστά από μόνο του μια δικογραφία η οποία αναγκαστικά θα διερευνηθεί.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να βραχυκυκλώσει τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Είναι σίγουρο ότι οι συγγενείς των ασθενών που πέθαναν από κορωνοϊό σε επαρχιακά νοσοκομεία και εκτός ΜΕΘ θα κινηθούν αναζητώντας ποινικές και αστικές ευθύνες.

Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει όταν οι διοικήσεις των νοσοκομείων βρεθούν αντιμέτωπες με εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, μηνυτήριες αναφορές.

Στην εναγώνια προσπάθειά του να ξεφύγει από την εσωστρέφεια ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί την επιστημονική έκθεση, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Για τις ανάγκες της πολιτικής αντιπαράθεσης επιστρατεύτηκε ο Ανδρέας Ξανθός, που θεωρείται αξιόπιστος παρά το γεγονός ότι είχε αδειάσει τον Αλέξη Τσίπρα στην απόπειρα να σπεκουλάρει με τις δήθεν VIP ΜΕΘ.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να επενδύσουν στρατηγικά στους θανάτους από τον κορωνοϊό και στην επιστημονική έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να κατατεθεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται επίσης εισηγήσεις για κατάθεση πρότασης μομφής προκειμένου να συντηρηθεί επικοινωνιακά το ζήτημα.