search

MAIN STREET

Το αργό πετρέλαιο μειώνεται λόγω των φόβων για διεθνή οικονομική επιβράδυνση

Οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή υπό τους φόβους ότι η νομισματική σύσφιξη από μια σειρά κεντρικών τραπεζών θα πλήξει σοβαρά την οικονομική ανάπτυξη το νέο έτος, περιορίζοντας τη ζήτηση για…

Ράλι 3% στις τιμές του πετρελαίου - «Ανοίγει» η Κίνα, προσδοκίες για τη ζήτηση

Οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή υπό τους φόβους ότι η νομισματική σύσφιξη από μια σειρά κεντρικών τραπεζών θα πλήξει σοβαρά την οικονομική ανάπτυξη το νέο έτος, περιορίζοντας τη ζήτηση για αργό.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού στις ΗΠΑ διαπραγματεύονταν 3,3% χαμηλότερα στα $73,58 το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent υποχώρησε 3,4% στα $78,42 το βαρέλι.

Η μεταβολή αυτή ακολουθεί απώλειες περίπου 2% και από τους δύο δείκτες αναφοράς στη χθεσινή διαπραγμάτευση της Πέμπτη, αφού μια σειρά από ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας, ακολούθησαν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυξάνοντας τα επιτόκια αναφοράς και απείλησαν να πιέσουν περαιτέρω με τον πληθωρισμό να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Αυτή η αυστηρότερη νομισματική πολιτική έχει ήδη αντίκτυπο στη βιομηχανική δραστηριότητα, με την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη να βρίσκεται κάτω από το όριο των 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση για έκτο συνεχόμενο μήνα.

Φήμες ότι η Ρωσία πουλάει αργό στην Ινδία

Εν τω μεταξύ μια αναφορά των Financial Times σύμφωνα με την οποία η Ρωσία πουλά αργό στην Ινδία παρά το γεγονός ότι οι Ινδοί αγοραστές συμμορφώνονταν με το ανώτατο όριο τιμών που επέβαλε η G7 ενίσχυσε την πίεση που δέχεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις η αγορά.

Αυτό υποδηλώνει ότι το Κρεμλίνο θα πρέπει να συνεχίσει να προμηθεύει τις χώρες που ακολουθούν την πρωτοβουλία της ένωσης G7, παρά τις υποσχέσεις για το αντίθετο, καθώς ο Πούτιν χρειάζεται τα μετρητά για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Μόσχα δήλωσε την Παρασκευή ότι οριστικοποιεί τις τελευταίες λεπτομέρειες για το πώς θα αντιδρούσε στην επιβολή ανώτατου ορίου τιμής από τη Δύση στις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας.

Πλέον αυτών των παραμέτρων, οι αναφορές για αυξανόμενο αριθμό θανάτων στο Πεκίνο από την COVID-19, με βάση μη δημοσιευμένα στοιχεία σε πραγματικό χρόνο να υποδεικνύουν απότομες πτώσεις στη χρήση δρόμων και δημόσιων συγκοινωνιών καθώς ο φόβος του ιού περιορίζει τη δραστηριότητα στον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: