Ο Γιώργος Βαγιαννίδης μπορεί να αποτέλεσε προσωπική μεταγραφή του Γιάννη Αλαφούζου, να προπονείται ενίοτε με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, να του έχουν κρατήσει την φανέλα με το νούμερο 2 στην πρώτη ομάδα και να κάνει ντεμπούτο την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό Β κόντρα στην Κηφισιά (στην πρεμιέρα της Super League 2) αλλά έχει κι ένα… μυστικό για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται…

Ποιο είναι αυτό; Για την επόμενη 3ετία το συμβόλαιο του θα πληρώνεται από δύο ομάδες, σε ποσόστωση 7 με 3! Δηλαδή ο Παναθηναϊκός θα του πληρώνει το 70 % και η Ιντερ το υπόλοιπο 30%. Για παράδειγμα την τρέχουσα σεζόν ο Γιώργος Βαγιαννίδης θα πάρει 90.000 ευρώ από τους “πράσινους” και 40.000 από τους “νερατζούρι”, τα οποία μάλιστα στην πλειοψηφία τους του έχουν ήδη καταβληθεί από το μιλανέζικο κλάμπ!

Το κασέ του “Βάγια” κι αναφέρομαι στις καθαρές ετήσιες αποδοχές του που θα του πληρώνει το “τριφύλλι” είναι 90.000/110.000/130.000 ευρώ μέχρι το 2024,με την Ίντερ σε αυτή την 3ετία να “τσοντάρει” επιπλέον χρήματα, που αντιστοιχούν στο 30% του συνολικού ετήσιου συμβολαίου του στον Παναθηναϊκό.

Βέβαια με τον ΠΑΟ ο Βαγιαννίδης έχει υπογράψει μέχρι το 2025,αλλά στην τελευταία του σεζόν οι αποδοχές του θα καλυφτούν εξ ολοκλήρου από την ελληνική ΠΑΕ (στην Ίντερ το συμβόλαιό του ήταν μέχρι το 2024) Ο επιπλέον, αυτός, χρόνος μπήκε για να μειωθεί η…χασούρα της πλευράς του παίκτη, σε σχέση με τις αποδοχές που είχε στους “νερατζούρι” και προσέγγισαν τις 250.000 ευρώ το χρόνο.

Η συνολική χασούρα των 70.000 για Βαγιαννίδη

Συνολικά από την διαφορά των δυο συμβολαίων, εφόσον φυσικά εξαντλήσει το νέο του στον Παναθηναϊκό ο “Βάγια”, τότε συνολικά θα έχει χάσει 70.0000 ευρώ. Μόνο που στην Ιντερ δεν έπαιξε ποτέ και δύσκολα θα έπαιζε, στον Παναθηναϊκό όμως, γύρισε με την προοπτική αφού πάρει ματς με τον ΠΑΟ Β (ένα χρόνο ουσιαστικά είχε να παίξει), μετά και μέχρι τα Χριστούγεννα, να ανέβει μόνιμα στην πρώτη ομάδα.

Με αυτά και με αυτά ο Γιώργος Βαγιαννίδης είναι μέσα στην 5άδα των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών, από τα ρόστερ των ομάδων που θα κατέβουν στο πρωτάθλημα της Super League 2. Και ιδιοκτησιακά, μέχρι το 2024, ο 20χρονος δεξιός μπακ θα ανήκει σε ποσοστό 70 – 30 % σε Παναθηναϊκό/Ιντερ.

Οι συναντήσεις του agent Πολ στο art hotel του Συντάγματος

Στην Ελλάδα βρίσκεται,από την Τετάρτη,ο Πολ Κουτσολιάκος αλλά αυτή την φορά η επίσκεψη του ομογενή ατζέντη της Rogon δεν έχει να κάνει (ΜΟΝΟ) με το νέο συμβόλαιο του Γιάννη Μιχαηλίδη. Άλλωστε πρώτα στην Αθήνα ήρθε, στο “Capital” (το art hotel στο Σύνταγμα) έμεινε και έκανε ραντεβού, αν και ο βασικός λόγος του ταξιδιού του ήταν για να δει το Ολυμπιακός – Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Και δεν ήταν… μόνος του. Είχε… κόσμο μαζί του, χωρίς να διαρρεύσει όμως, το… πρόσωπο / αντικείμενο της συγκεκριμένης “αποστολής”.

Γκράντε πελάτης του Κουτσολιάκου στους “ερυθρόλευκους” ειναι ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος όμως, βρίσκεται στα πιτς λόγω τραυματισμού ενώ πλέον δεν έχει πελάτη η Rogon στην Άιντραχτ (της είχε πάει πάντως τον κίπερ Τραπ το 2019, σε αγορά 7.000.000 ευρώ).

Ο ομογενής agent συχνά, πυκνά εμπλέκεται ως διαμεσολαβητής σε σημαντικά / μεγάλα μεταγραφικά deal, όπως εκείνο του Ρέτσου (δεν ήταν πελάτης του) στην Λεβερκούζεν, πηγαίνοντας 20.000.000 στο ταμείο του Ολυμπιακού (τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη περήφανη πώληση των “ερυθρόλευκων”). Από τότε βέβαια έχει κτίσει μια καλή σχέση τόσο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και με τον Βρέντζο.

Το μπόνους με τα 4 χιλιάρικα το ματς στον Μιχαηλίδη

Όσον αφορά στην ανανέωση του Μιχαηλίδη στον ΠΑΟΚ,πιθανότατα να έχουμε εξέλιξη στο επόμενο 48ωρο. Οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά, έχει γίνει η σχετική προεργασία μεταξύ Γκοντσάρεβα – Κουτσολιάκου αλλά μένουν και κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες που εκκρεμούν (όπως η επιθυμία του ΠΑΟΚ στο νέο συμβόλαιο να μην υπάρχει ρήτρα εξαγοράς) και αναμένεται να τακτοποιηθούν άμεσα. Ίσως για αυτό ο ομογενής ατζέντης θα επιστρέψει στην Γερμανία μέσω… Θεσσαλονίκης, στην οποία πέταξε Παρασκευιάτικα.

Για την ιστορία να αναφέρω πως το τρέχον συμβόλαιο του Γιάννη Μιχαηλίδη είναι πολύ χαμηλό όσον αφορά στις καθαρές ετήσιες αποδοχές του (53.000 ευρώ) αλλά με πολύ υψηλά μπόνους. Για παράδειγμα κάθε συμμετοχή του σε επίσημο ματς, ανεξαρτήτως του χρόνου, πληρώνεται 4.000 ευρώ(ήδη έχει καταγράψει 13 συμμετοχές και εξασφαλίσει επιπλέον 52.000).

Ο Σβαμπ, η αυτόματη ανανέωση και το νέο συμβόλαιο

Μένω… ΠΑΟΚ και παίζω σε διπλό ταμπλό, ανανεώσεις – μεταγραφολογία.Ο Στέφαν Σβαμπ, ο 31χρονος αμυντικός μέσος, έχει κι αυτός συμβόλαιο που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Μόνο που σε αυτό προβλέπεται αυτόματη ανανέωση για ακόμη ένα χρόνο, από την στιγμή που θα αγωνιστεί στο 60% των συνολικών αγώνων της σεζόν. Και με τον Αυστριακό να είναι βασικός κι αναντικατάστατος στην ομάδα του Λουτσέσκου, δεν το συζητάμε…

Μόνο που στον ΠΑΟΚ, με πρωτοβουλία και του Ρουμάνου κόουτς, θέλουν να ανταμείψουν τον Σβαμπ με ένα 2ετες συμβόλαιο. Δηλαδή να παρακάμψουν την αυτόματη ανανέωση και να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο ως το 2024! Κάτι που ικανοποιεί απόλυτα και τον άσο, μια υπόθεση που αναμένεται να κλείσει κι αυτή μέχρι τέλους του 2022!

Η “χρησιμοποίηση” του ΠΑΟΚ για την ενεργοποίηση του Ερυθρού Αστέρα με Γκάγιτς

Όσον αφορά στις μεταγραφικές υποθέσεις του “δικεφάλου”,μετά τον Ούρος Σπάγιτς, τον διεθνή Σέρβο στόπερ της ρωσικής Κράσνονταρ, ήταν η σειρά του συμπατριώτη του, δεξιού μπακ του Ερυθρού Αστέρα, Μίλαν Γκάγιτς να παρουσιαστεί σε ΜΜΕ του Βελιγραδίου ως στόχος του ΠΑΟΚ.

Ο 25χρονος Γκάγιτς, με χρηματιστηριακή αξία 3.500.000 ευρώ, που μέσα στο 2021 έγινε διεθνής με την Εθνική Σερβίας, από τον Γενάρη μπορεί να υπογράψει όπου θέλει αφού τον Ιούνιο τελειώνει το συμβόλαιο του με τον Ερυθρό Αστέρα…

Το όνομα του όντως υπάρχει στο σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ αλλά μέχρι εκεί. Έχει προταθεί, κάνει γκέλ αλλά δεν είναι τόσο προχωρημένο. Όσο δηλαδή το παρουσίασαν τα σερβικά ΜΜΕ και με συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Ποια ήταν αυτή; Να ταρακουνήσει την διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα, για να του κάνει άμεσα μια γενναία προσφορά. Με την πλευρά του Σέρβου δεξιού μπακ να την χρησιμοποιεί είτε για να ανανεώσει, είτε για να διαπραγματευτεί με άλλη ομάδα συμβόλαιο με ακόμη ψηλότερες αποδοχές.

Τι λέει η στήλη; Πως και ο Λουτσέσκου δεν θα θέλει να γεμίσει με… Σέρβους το ρόστερ αλλά και ο Γκάγιτς σε επικοινωνία του με Έλληνα ατζέντη υποστήριξε πως δεν τον έχουν πλησιάσει απο τον ΠΑΟΚ. Ούτε…τηλεφώνημα δεν έχει δεχτεί για λογαριασμό ή από άνθρωπο για λογαριασμό του “δικεφάλου”. Οπότε…