Το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «ΜΕΣΟΓΕΙΑ» θα κάνει «πρεμιέρα» 22 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων – Αρτέμιδος «Δημήτρης Δημητρίου» με 1.800 μαθητές από 20 σχολεία της Ανατολικής Αττικής.

Η αυλαία ανοίγει στον ίδιο μαγευτικό και εξειδικευμένο χώρο για παιδιά κάθε ηλικίας, στο Δημοτικό αθλητικό κέντρο ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ «Δημήτρης Δημητρίου» με ένα πρόγραμμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Διασχολικό πρωτάθλημα κλασικού αθλητισμού

Αγώνες αντοχής

Αγώνας “Τρέξε με το παιδί σου”

Πολλές παράλληλες δραστηριότητες όπως:

-Σταθμοί δεξιοτήτων – αθλημάτων
-Τεχνολογικοί σταθμοί-ρομποτική
-Gaming stands – Vodafone
-Ίδρυμα Ευγενίδη, Κέντρου Επιστήμης & Τεχνολογίας (ΚΕΤ) – επιδείξεις πειραμάτων Βιολογίας και Χημείας καθώς και μηχανικές κατασκευές, οι οποίες σχετίζονται με το ανθρώπινο σώμα.
-Καραόκε για μικρούς και μεγάλους
-Διαγωνισμός μαγειρικής με ΔΙΑΣΗΜΟ ΣΕΦ – μικροί chef εν δράση
-Aθλητικό Μarket Place
-Σχολεία – Πίστες μάχης
-Πρωτάθλημα κλασικού αθλητισμού μεταξύ σχολείων
-Φτιάξε την ομάδα σου και έλα να παίξεις(για όλες τις ηλικίες) – Τρέξε με το παιδί σου (Δρόμος Ταχύτητας 50Μ -50Μ Σκυταλοδρομία)
– Θεατρική Παράσταση “Το λεωφορείο του Καραγκιόζη” με τον Θίασο του Ηλία Καρέλλα. Ζωντανά στην σκηνή η ορχήστρα HASTA BRASSTA
– 2ος Δρόμος Ελπίδας 5.000Μ με συνδιοργανωτή τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος
Super Συναυλία με τους “KINGS”
– Τεχνολογικοί Σταθμοί Ρομποτικής

Θα ενημερωθούμε για θέματα υγείας:

“Γίνε δότης μυελού των οστών”
“Στοπ στην παιδική παχυσαρκία”

Θα μάθουμε βασικές αρχές πρώτων βοηθειών σε παιδιά.

Στόχος του φεστιβάλ είναι: να γνωρίσουν τα παιδιά τον κλασικό αθλητισμό για τις μικρές ηλικίες από πέντε έως έντεκα ετών μέσω της συμμετοχής τους σε παιχνίδια αθλητικών δεξιοτήτων.

Να αγωνιστούν με παιδιά άλλων πόλεων για τις ηλικίες 12 έως 14 ετών. Να τεστάρουν τις δυνάμεις τους τα παιδιά στην κατηγορία Κ16.

Το 2ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ «ΜΕΣΟΓΕΙΑ» 2023 γίνεται σε συνδιοργάνωση με τους: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΣΟΓΕΙΑ, ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, Σ.Ε.Γ.Α.Σ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.

Διαβάστε ακόμη: