«Οι επιβάτες του μοιραίου υποβρυχίου Titan πιθανότατα πέρασαν τις τελευταίες τους στιγμές στο απόλυτο σκοτάδι και ακούγοντας την αγαπημένη τους μουσική», σύμφωνα με την Κριστίν, σύζυγο του Πακιστανού επιχειρηματία Σαχζάντα Νταγούντ.

Η Κριστίν αποκάλυψε στους New York Times πώς η εμμονή της οικογένειας με τα συντρίμμια του Τιτανικού τους οδήγησε στην απόφαση να κάνουν το ταξίδι.

Το ενδιαφέρον τους ξεκίνησε μετά την επίσκεψη σε μια έκθεση του Τιτανικού στη Σιγκαπούρη το 2012 και τροφοδοτήθηκε ακόμη περισσότερο από ένα ταξίδι στη Γροιλανδία το 2019, όπου τους κίνησε την περιέργεια η μετατροπή των παγετώνων σε παγόβουνα. Όπως λέει, η οικογένεια έπεσε πάνω σε μια διαφήμιση της OceanGate που πρόσφερε ταξίδια στο ναυάγιο. Αρχικά η Κριστίν επρόκειτο να συνοδεύσει τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της στο ταξίδι αλλά τελικά τη θέση της πήρε ο 19χρονος γιος τους Σουλεμάν.

 

Titan_Father_Son
Πατέρας και γιος αγκαλιασμένοι πριν επιβιβαστούν στο υποβρύχιο Titan

 

Η εμπειρία των επιβατών στο Polar Prince, το μητρικό πλοίο, που προηγήθηκε της αναχώρησης του υποβρυχίου κάθε άλλο παρά πολυτελής ήταν. Κοιμόντουσαν σε στενά δωμάτια με κουκέτες, έτρωγαν γεύματα σε μπουφέ και παρακολουθούσαν συνεχόμενες συναντήσεις από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

 

Υποβρύχιο Titan: Πιθανώς εντοπίστηκαν και ανθρώπινα λείψανα στα συντρίμμια του

Ναυάγιο του Τιτανικού: Θα βάλει τέρμα στον υποβρύχιο τουρισμό το τραγικό συμβάν;

Διαβάστε περισσότερα