Η αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, αναφορικά με την υπόθεση κακοποίησης στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε ναι στην άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή και η ολομέλεια αναμένεται να ψηφίσει την 1η Ιουνίου.

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα έλαβε το αίτημα των βελγικών αρχών τέλος Μαρτίου και το ανακοίνωσε στην ολομέλεια του Στρασβούργου στις 17 Απριλίου.

Mobbing: Για αυτό κατηγορείται ο Αλέξης Γεωργούλης

Οι καταγγελίες εις βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη φέρνουν στο προσκήνιο μία ιδιαίτερη μορφή παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο.

Η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του ευρωβουλευτή οδήγησε στο να ανοίξουν κι άλλα στόματα και να έρθουν στο φως κι άλλες κακοποιητικές του συμπεριφορές, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες.

Νεαρή εργαζόμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη φέρεται να έκανε καταγγελία για mobbing ενώ ακόμα ένας μόνιμος  υπάλληλος στο γραφείο του φαίνεται να έκανε αναφορά το 2019 για ενόχληση στον εργασιακό χώρο. Γιατί το mobbing θεωρείται μορφή bullying;

Πώς ασκείται το mobbing

Το mobbing είναι εκφοβισμός από τους συναδέλφους είτε από τους εργοδότες ώστε για να συμμορφωθεί ο συνάδελφος με άλλους εργαζόμενους είτε να πιεστεί τόσο ώστε να παραιτηθεί. Με τον όρο εννοείται δηλαδή η ηθική παρενόχληση εργαζομένων στο χώρο εργασίας τους.

Πρόκειται για κάθε καταχρηστική συμπεριφορά που εκδηλώνεται με λόγια, πράξεις, γραπτά μηνύματα και μπορεί να ζημιώσει την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια ή τη σωματική ή ψυχική ακεραιότητα του ατόμου, να θέσει σε κίνδυνο την εργασία του ή να διαταράξει το εργασιακό κλίμα.

Διαβάστε περισσότερα