Μετά την άφιξη προχθές, Τρίτη, του πρώτου πετρελαιοφόρου στην Κούβα που βρίσκεται σε εμπάργκο από τις ΗΠΑ, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την αποστολή και δεύτερου πετρελαιοφόρου στο νησί.
Την εξέλιξη ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας. «Η Κούβα τελεί υπό πλήρη αποκλεισμό. Ήταν εντελώς αποκομμένη. Από πού ήρθε η πρώτη παράδοση πετρελαίου; Ένα ρωσικό πλοίο έσπασε τον αποκλεισμό. Ένα δεύτερο φορτώνεται αυτή τη στιγμή. Δεν θα αφήσουμε τους Κουβανούς στη δυσκολία [τους]», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σεργκέι Τσιβίλοφ.
Προχθές, Τρίτη, ένα πετρελαιοφόρο με ρωσική σημαία, το Anatoly Kolodkin, που μετέφερε 730.000 βαρέλια αργού πετρελαίου, έδεσε στο Ματάνσας, σε απόσταση περίπου 90 χιλιομέτρων ανατολικά της Αβάνας. Ήταν το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έλαβε η Κούβα από τις 9 Ιανουαρίου.
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε αποκλεισμό καυσίμων στην Κούβα, αλλά έδωσε εξαίρεση ώστε να επιτραπεί η παράδοση αυτή την εβδομάδα για ανθρωπιστικούς λόγους. Είπε ότι τέτοιες αποφάσεις θα λαμβάνονται κατά περίπτωση.
Διαβάστε ακόμη:
- Συναγερμός στο κυβερνητικό επιτελείο για τις σχέσεις με επιχειρηματίες-«κλειδιά» των ΜΜΕ
- Crash test για την κυβέρνηση το Πάσχα: Ακρίβεια, πιέσεις και «δωρεά» από τις τράπεζες
- Τους διασπά και μετά τους διαλύει: Το σχέδιο Τσίπρα για πλήρη έλεγχο της κεντροαριστεράς
- Ο Φραντζέσκος Ζαννής αντί του Πρίγκιπα Αλβέρτου έδωσε το «παρών» στο ΟΑΚΑ