H σημασία της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδας – Ισραήλ για την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή αναδείχθηκε κατά τη σημερινή (12/01) τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ιώβ Γκάλαντ, ενώ, εκφράσθηκε ικανοποίηση για το εξαιρετικό επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών και της αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας, στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Κατά τις συνομιλίες, τονίσθηκε ότι η τριμερής συνεργασία Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ συμβάλλει στην προώθηση της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, επισημάνθηκε από το Υπουργείο Άμυνας.

Τηλεφωνική συνομιλία Παναγιωτόπουλου – Λάμπρεχτ για τα τεθωρακισμένα στην Ουκρανία

Οι Υπουργοί Άμυνας των Ελλάδας και Γερμανίας συζήτησαν την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας. Στις 09/01, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συνομίλησε τηλεφωνικώς με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Κριστίν Λάμπρεχτ, με την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και τις εξελίξεις στην Ουκρανία να βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης.

Ακόμη, αναφέρθηκαν «στην πορεία υλοποίησης της συμφωνίας για την ελληνική παραχώρηση τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου BMP–1 στην Ουκρανία, με αντικατάσταση εκείνων με τεθωρακισμένα οχήματα μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου “Marder”», επισημάνθηκε στην ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

Διαβάστε ακόμη: