Σήμερα (12/01), ο κ. Αναστασιάδης έλαβε τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις της ρωσικής εισβολής. Ο Πρόεδρος της Κύπρου γνωστοποίησε ότι επανέλαβε στον κ. Ζελένσκι πως η Κύπρος, ούσα και εκείνη θύμα της εισβολής και κατοχής από την Τουρκία, στέκεται σθεναρά δίπλα στο λαό της Ουκρανίας».

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα στα σύνορα με τη Λευκορωσία»

Χθες (11/01), ο κ. Ζελένσκι τόνισε ότι «η Ουκρανία πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα στα σύνορα με τη Λευκορωσία», παρ’ ότι το Κίεβο παρατηρεί μονάχα «έντονες δηλώσεις» από την πλευρά του συμμάχου της Ρωσίας. Ο επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης μετέβη στο Λβιβ, όπου πραγματοποίησε συνομιλίες σχετικά με την προστασία των συνόρων, καθώς και για την κατάσταση ασφαλείας σε όλη τη βορειοδυτική Ουκρανία.

Το Κίεβο έχει προειδοποιήσει ότι η Ρωσία ίσως προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τη Λευκορωσία, προκειμένου να πραγματοποιήσει μία νέα εισβολή μέσω ξηράς από τον βορρά. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν έκανε κάποια αναφορά στις συγκεκριμένες αναφορές, σε «συνάντηση για τον συντονισμό στα ζητήματα ασφαλείας, που αφορούν την περιοχή του Λβιβ», όπως την αποκάλεσε σε δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι πέρα από έντονες δηλώσεις, δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο εκεί, αλλά όπως και νά ’χει, πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα, τόσο στα σύνορα, όσο και τις περιοχές (κοντά σε αυτά)», υπογράμμισε.

Το γραφείο του κ. Ζελένσκι δημοσίευσε πλάνα από τη συνάντηση του Λβιβ και ακόμη, γνωστοποίησε ότι «ο Πρόεδρος συμμετείχε και σε τελετή που διεξήχθη στη μνήμη όλων των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί, από την έναρξη της εισβολής». Τέλος, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν αναφέρθηκε στις μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ανατολική Ουκρανία, όπου ο στρατός αρνείται ότι έχασε τον έλεγχο της πόλης του Σολεντάρ, ύστερα από σφοδρή μάχη.

Διαβάστε ακόμη: