Στα κρατητήρια θα κάνει χριστούγεννα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος θα απολογηθεί τη Δευτέρα.

Σήμερα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση, που συνελήφθη χθες στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά τη μήνυση νεαρής γυναίκας που είχε στο παρελθόν μαζί του σχέση και αντιλήφθηκε ότι ο πρώην παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» είχε αναρτήσει και δικά της βίντεο στο Διαδίκτυο, ερωτικού περιεχομένου, χωρίς φυσικά να έχει τη συγκατάθεσή της.

Σε βάρος του πρώην παρουσιαστή των Ράδιο -Αρβύλα, ο εισαγγελέας ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Προκλητικός ως χθές 

Ο ίδιος εμφανιζόταν προκλητικός μέχρι χθες, δείχνοντας να μην έχει αντιληφθεί πλήρως το μέγεθος του κακού που έχει προξενήσει σε γυναίκες που τον εμπιστεύθηκαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και τρίτη γυναίκα που έχει διαπιστώσει ότι έχουν αναρτηθεί και δικά της βίντεο στο Διαδίκτυο και στο επόμενο διάστημα θα κινηθεί και εκείνη εναντίον του.

Η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά το αδίκημα της ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου, πράξη που διώκεται σε κακουργηματικό βαθμό.

Σε ό,τι αφορά την έρευνα σε βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου, από τη στιγμή που παραπέμφθηκε σε ανακριτή αυτός είναι που θα τη διεξάγει και εφεξής (θα απολογηθεί τη Δευτέρα και θα βρίσκεται μέχρι τότε υπό κράτηση).

Ωστόσο, στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται από χθες, μετά την έρευνα που έγινε στην οικία του Στάθη Παναγιωτόπουλου, παρουσία του, υπολογιστές, κινητά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού, στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες (22 Δεκεμβρίου 2021) ύστερα από καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο ανωτέρω ημεδαπός ανήρτησε στο διαδίκτυο, εν αγνοία της και χωρίς την συναίνεσή της, βίντεο και φωτογραφίες με μεταξύ τους ερωτικό περιεχόμενο, το οποίο ήταν διαθέσιμο τουλάχιστον μέχρι και προχθές (21 Δεκεμβρίου 2021).

Από την έρευνα που ακολούθησε στην οικία του καθώς και από την κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο, τα οποία απεστάλησαν για εργαστηριακές εξετάσεις στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Ανακριτή.

stathis-kratoumenos3

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται».

Η έρευνα που διεξάγει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και από την οποία αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα τα οποία και θα παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές, κινείται στις εξής κατευθύνσεις:

Ψάχνουν για τυχόν βίντεο που έχουν βιντεοσκοπηθεί χωρίς τη θέληση, εν αγνοία των γυναικών.
Ψάχνουν ακόμη το αν υπάρχουν αναρτημένα βίντεο και φωτογραφίες σε άλλο κανάλι πορνογραφικού περιεχομένου.
Ερευνούν γενικότερα τα ίχνη του Στάθη Παναγιωτόπουλου στο Διαδίκτυο. Αυτό που λένε αρμόδιες πηγές είναι ότι κάθε κίνηση στο Διαδίκτυο αφήνει ίχνη και ακόμη και αν έχουν σβηστεί αρχεία κ.λπ. μπορεί να ανευρεθούν χρήσιμα στοιχεία.
Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν υπήρχε οικονομικό όφελος από τις αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο του Στάθη Παναγιωτόπουλου στα πορνογραφικά σάιτ. Αν υπάρξουν τέτοια στοιχεία, θα υπάρξουν και άλλες εξελίξεις στην υπόθεση.