Αύριο θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα μέτρα αποκατάστασης στις περιοχές που χτυπήθηκαν .

Ο Πρωθυπουργός που ζήτησε την συνεδρίαση σύμφωνα πληροφορίες του radar θα κρατήσει χαμηλούς τόνους και θα παραδεχτεί ότι έγιναν λάθη.

Θα εξηγήσει όμως τι σημαίνει η «συγγνώμη» του προς τους πολίτες, θα παρουσιάσει δε το σχεδιασμό της κυβέρνησης για μια ολοκληρωμένη πολιτική αντιπυρικής προστασίας και θα αναδείξει τις άμεσες αποφάσεις για στήριξη των περιοχών που επλήγησαν με έμφαση στην Εύβοια .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει στην ανάγκη να διορθωθούν οι αστοχίες που έγιναν. Θα ζητήσει όμως και πάλι από την αντιπολίτευση να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες προτίθεται να υιοθετήσει αν είναι σωστές .

Θα αναφερθεί και στις μεγάλες φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε Ευρώπη και Αμερική λόγω της κλιματικής αλλαγής μόνο ως αποτύπωση όμως της πραγματικότητας αλλά όχι ως δικαιολογία.

Είναι αποφασισμένος ωστόσο όπως είπε στο «radar» στενός του συνεργάτης «να μην αποδεχτεί εμπαθή και κομματική μηδενιστική κριτική».

θα υπερασπιστεί δε το μέτρο των εκκενώσεων που έσωσε ζωές αφού πάρα τις εκατοντάδες και ταυτόχρονες σε πολλές περιπτώσεις φωτιές που ξέσπασαν σε όλη την χώρα δεν είχαμε νεκρούς!

Ανασχηματισμός: «Το σκέφτεται, μάλλον όχι»!