Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου το μεσημέρι της Πέμπτης είχε αποκλειστικό αντικείμενο τη πολιτική διαχείριση του κινήματος των αντιεμβολιαστών.

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ήταν μεγάλες και δεν ενδιαφέρει αν πρόκειται για «Ψεκασμένους», για παρεκκλησιαστικές ομάδες και για συνωμοσιολόγους.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μία κρίσιμη μάζα είναι έτοιμη να μετακομίσει στον Βελόπουλο αν δεν διαχειριστούμε με ιδιαίτερη προσοχή, τόσο επικοινωνιακά όσο και πολιτικά, το ζήτημα.

Βέβαια είχαν προηγηθεί δηλώσεις Βορίδη για παραπομπή σε υπηρεσιακά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων που είναι ανεμβολίαστοι και η προαναγγελία του Άδωνι Γεωργιάδη ότι θα τεθούν σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας χωρίς αποδοχές.

Στο Μαξίμου επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν την κρίσιμη αυτή μάζα των αντιεμβολιαστών.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από τη συντηρητική παράταξη και ότι δέχονται ισχυρές επιρροές από παρεκκλησιαστικές οργανώσεις και μία σειρά ιερών μονών που έχουν δαιμονοποιήσει το εμβόλιο.

Παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί η μετακόμιση των ακραίων εμβολιαστών στο κόμμα του Βελόπουλου, το Μαξίμου έχει αποφασίσει να ακολουθήσει καθαρή γραμμή ανοίγοντας μέτωπο με τους αρνητές.

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εμφανίζει μία θολή γραμμή αφού ο Αλέξης Τσίπρας είναι υπέρ των εμβολιασμών αλλά ταυτόχρονα είναι αντίθετος σε κυρώσεις προς τους αρνητές, η κυβέρνηση υιοθετεί τη σκληρή γραμμή γιατί πιστεύει ότι αυτό είναι  το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του ξεκαθάρισε ότι οι ηγέτες κρίνονται από τις αποφάσεις που λαμβάνουν τις κρίσιμες περιόδους και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκπέμπουν θολό μήνυμα στην κοινωνία.