Ο Γιάννος Παπαντωνίου σπούδασε οικονομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Ουισκόνσιν και ιστορία στη Σορβόννη, ενώ κατέχει και διδακτορικό δίπλωμα Οικονομικών Επιστημών από το πανεπιστήμιο του Κέημπριτζ .Σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αν και ξεκίνησε απο το ΚΚΕ Εσωτερικού. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών από το 1996 έως τον Οκτώβριο του 2001, και Υπουργός Εθνικής Άμυνας από τον Οκτώβριο του 2001 έως το Μάρτιο του 2004, ενώ  θεωρείται ο εκφραστής της ελληνικής οικονομικής πολιτικής για την ένταξη στην ΟΝΕ. Τον τελευταίο καιρό απασχόλησε την κοινή γνώμη με την προφυλάκιση του που κράτησε 17 μήνες χωρίς δίκη.

Απο την άλλη ο Φήλος Κρανιδιώτης ξεκίνησε απο την αντίπερα όχθη .Τα πρώτα του πολιτικά βήματα τα έκανε στην Ελληνική Ένωση για την Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών ενώ ακολούθησε τον Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Άνοιξη . Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της οργάνωσης “Δίκτυο 21”, και έχει διαγραφεί απο την Νέα Δημοκρατία επί Κ.Μητσοτάκη. 

Τι κοινό έχουν  λοιπόν αυτά τα δύο πολιτικά στελέχη αν και ανήκουν σε διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους;

 Σύμφωνα με πληροφορίες ο   Νικήτας Καρτάλης -Παπαντωνίου ο γιός του παλιού υπουργού του ΠΑΣΟΚ, γράφτηκε ώς μέλος στη Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη….