Στην πίστωση ποσού συνολικού ύψους 2.813.976,37 ευρώ σε 985 δικαιούχους της Κρατικής Αρωγής, προχώρησε πριν λίγες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών φτάνοντας έτσι στα 40 εκατ. ευρώ συνολικών αποζημιώσεων που έχουν καταβληθεί σε πυρόπληκτους συμπολίτες μας.

Μετά την συγκεκριμένη κίνηση ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου προχώρησε σε δημόσια ευχαριστία γράφοντας στο Facebook:
«Ευχαριστώ τους υπουργούς Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σταϊκούρα που ανταποκρίθηκαν άμεσα και πιστώσαν τους λογαριασμούς ενοικίων των πυρόπληκτων μετά την ερώτηση μας στη Βουλή!».

Να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί η ερώτηση του κ. Οικονόμου στη Βουλή. Όπου μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «έχει παρατηρηθεί ότι η καθυστέρηση της επιδότησης φθάνει τους 6 έως 9 μήνες πράγμα το οποίο δυσχεραίνει κατά πολύ την οικονομική κατάσταση των πυρόπληκτων και επίσης δυσκολεύει την διαδικασία εύρεσης μίσθωσης οικίας καθώς από πολλούς ιδιοκτήτες θεωρούνται ασυνεπείς στις πληρωμές τους» για να καταλήξει στο ερώτημα σχετικά με το τι θα πράξει η κυβέρνηση ώστε η επιδότηση να αποδίδεται στους πυρόπληκτους σε ένα έως δύο μήνες το πολύ και όχι με καθυστερήσεις που φθάνουν και τους 9 μήνες.

Και ενώ το θέμα της καταβολής των ενοικίων επιλύθηκε σύντομα χάρη και στην στοχευμένη παρέμβαση του βουλευτή, ο οποίος δίνει καθημερινά μάχες για τους κατοίκους της περιφέρειας του, ένα άλλο σημαντικό θέμα παραμένει.

Μετά τις καταστροφικές φωτιές της 3ης Αυγούστου στη Βαρυμπόμπη Αχαρνών έχουν δημιουργηθεί μεγάλες καταστροφές σε κτιριακές εγκαταστάσεις, υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και στο φυσικό περιβάλλον. Δεκάδες νοικοκυριά χρήζουν οικονομικής ενίσχυσης αλλά και νομοθετικών παρεμβάσεων προκειμένου να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές τους όσο το δυνατόν συντομότερα. Επίσης οι περιβαλλοντολογικές παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαίνομαι του χειμώνα κρίνονται άμεσες. Η κρισιμότητα της κατάστασης κατατέθηκε από το Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό σε ευρεία σύσκεψη με τους Βουλευτές Ανατολικής Αττικής.

Και στο συγκεκριμένο ζήτημα ζητήθηκε η παρέμβαση και η συνδρομή του Βασίλη Οικονόμου από τους ανθρώπους της περιοχής, ο οποίος κατέθεσε για ακόμη μια φορά ερώτηση στη βουλή για το θέμα, ρωτώντας τους αρμόδιους υπουργούς «τι προτίθεστε να κάνετε για αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων προς τους πληγέντες και για τη μείωση τιμολογίων ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ; Τι προτίθεστε να κάνετε για τη χορήγηση επιδόματος προς τους πυρόπληκτους και την επιτάχυνση πολεοδομικών αδειών; Τι προτίθεστε να κάνετε για την αναδάσωση της περιοχής και την κατασκευή έργων ανάσχεσης πλημμυρικών φαινόμενων;».

Βεβαίως στην συγκεκριμένη περίπτωση ακόμη δεν υπάρχει φως στο τούνελ με τους κατοίκους της Βαρυμπόμπης να έχουν περιέλθει σε απόγνωση, την ώρα που οι αρμόδιοι υπουργοί κωφεύουν ακόμα και στις ερωτήσεις από βουλευτές εντός του κόμματος τους, αφήνοντας μας με την απορία γιατί συμβαίνει αυτό όταν η βοήθεια προς τους πυρόπληκτους αποτελεί μια από τις κυβερνητικές προτεραιότητες όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός.