Η αστρολόγος Ρόουζ Σμιθ αποκαλύπτει στο FEMAIL, ότι η έκλειψη ηλίου που θα συμβεί από τις 4.30 μ.μ. ώρα AEDT, πρόκειται να «κλείσει την πόρτα» σε συναισθήματα αναταραχής και προβληματισμών. Αυτά ακριβώς τα συναισθήματα πολλοί τα έχουν βιώσει στο έπακρο, ειδικά μετά την πανσέληνο του περασμένου μήνα με την αντίστοιχη έκλειψη Σελήνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η έκλειψη Σελήνης ήταν η πρώτη εδώ και 600 χρόνια και η ενέργειά της ήταν ισχυρά συναισθηματική καθώς επίσης και αρκετά μεταμορφωτική, σύμφωνα με την αστρολόγο.

Αυτή είναι η τελική έκλειψη Ηλίου του 2021 και πρόκειται να εισάγει συναισθηματική απελευθέρωση, νέα ξεκινήματα και μια παραπάνω σαφήνεια σχετικά με τη νέα μας κατεύθυνση στη ζωή.

Η αστρολόγος, κ. Σμιθ, είπε: «Είναι καιρός για νέα κατεύθυνση, νέα ξεκινήματα – κοιτάξτε το μέλλον.»

«Οι εκλείψεις λειτουργούν σε ζεύγη και με μια έκλειψη Σελήνης και Ηλίου να πραγματοποιούνται τόσο κοντά μεταξύ τους, θα πρέπει επίσης να προσέχουμε τις συναισθηματικές και σωματικές επιδράσεις που μπορεί να έχει αυτός ο ουράνιος συνδυασμός επάνω μας».

Ακόμη ανέφερε: « Μία έκλειψη Ηλίου με μία Σεληνιακή είναι τόσο ισχυρές μαζί, αλληλοεπιδρούν με τέτοιο τρόπο που συντελούν στην αρχή μίας πνευματικής διαδικασίας».

Συνεχίζει: «Θα πρέπει να σκεφτούμε αυτό το γεγονός πνευματικά σαν μια διαδικασία που αφορά την απόκτηση εμπειριών και η εστίαση είναι εσωτερική, ενώ αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι ότι οι ηλιακές εκλείψεις αφορούν την ανάληψη δράσης, πρωτοβουλιών και η εστίασή τους είναι εξωτερική. Κάνεις αρχικά τις εσωτερικές διεργασίες κι ύστερα τις σωματοποιείς».

Η κ. Σμιθ, η οποία διευθύνει επίσης το μεγαλύτερο psychic network στο νότιο ημισφαίριο, το Absolute Soul Secrets, είπε ότι η ηλιακή έκλειψη θα συμβεί την σεζόν του Τοξότη, που είναι ένα μεταβλητό ζώδιο της φωτιάς.

«Η αλλαγή, ο μετασχηματισμός είναι βέβαιο ότι θα συμβεί αναφορικά με την ελευθερία, την επέκταση και τη διεύρυνση των οριζόντων σας σε γενικό επίπεδο».

«Είναι μία καλή ευκαιρία να σκεφτείτε την διοργάνωση ταξιδιών ή την προοπτική μεγάλων σχεδίων για τη ζωή σας. Κατά κάποιον τρόπο, η ζωή θα αλλάξει προς το καλύτερο, καθώς γίνεστε σοφότεροι από προσωπικά σας βιώματα. Επαφές με το εξωτερικό κάνουν την εμφάνισή τους ή μήπως οι σπουδές είναι ακόμα στα προσεχή σας πλάνα;»

«Το κίνητρο και η έμπνευση ανοίγουν το δρόμο για πιο βαθιά ψυχική θεραπεία και εν τέλει θα φτάσετε στην λύτρωση. Η ζωή σας επεκτείνεται και η «άνθηση» γίνεται μέρος της καθημερινότητας».

Τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου, οι οποίες καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν του Τοξότη, η κ. Σμιθ αναφέρει ότι όλοι θα νιώσουμε πιο χαρούμενοι, γεμάτοι θετική ενέργεια και αυθορμητισμό. «Ίσως θα πρέπει να περιμένουμε ξαφνικές και σημαντικές συναισθηματικές αλλαγές καθώς επίσης και συναρπαστικές νέες περιπέτειες. Πνευματικά επεκτείνεστε και θα χρειαστεί να πετάξετε τις παρωπίδες σας» είπε.

«Σε γενικότερο πλαίσιο, ο Τοξότης είναι ζώδιο ιδιαίτερα γενναιόδωρο, τυχερό, ξέρει πώς να διασκεδάζει τους άλλους, του αρέσουν τα ταξίδια, η εξερεύνηση και η περιπέτεια. Με μία έκλειψη ηλίου υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο για νέα ξεκινήματα και η διάθεση βρίσκεται στα ύψη.»
Τι σημαίνει για εσάς η έκλειψη Ηλίου αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Όταν το φεγγάρι είναι σκοτεινό – επικείμενη είναι μία νέα αρχή, φέρνοντας το σκοτάδι στο φως. Καθώς το μισοφέγγαρο γίνεται όλο και μεγαλύτερο, περισσότερο φως διεισδύει κατά τη διάρκεια του κύκλου».

Οι τελευταίες εβδομάδες ίσως να ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για τον Τοξότη και άλλα ευμετάβλητα ζώδια όπως οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι και οι Ιχθύες. Επιπλέον, αυτά τα ζώδια θα επηρεαστούν περισσότερο από την έκλειψη ηλίου και θα πρέπει να προσπαθήσουν να διαχειριστούν καλύτερα τις συναισθηματικές τους εκρήξεις.

«Θα πρέπει να αρχίσουμε να αισθανόμαστε καλύτερα, το μυαλό και τα συναισθήματά μας θα πρέπει να είναι πιο καθαρά, ώστε να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε την κατεύθυνση που πρέπει να πάρουμε για να προχωρήσουμε παρακάτω», είπε.

«Είτε αυτό σημαίνει ο τερματισμός μιας σχέσης ή κάνοντας focus στη δουλειά ή την επιχείρηση μετά από μια αντιπαράθεση, ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά – η ανάληψη δράσης θα βοηθήσει».

Οι σωματικές αντιδράσεις, στο πρόσφατο χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το αίσθημα της ευερεθιστότητας, του θυμού, της διαφωνίας και του ασταθούς, αναστατωμένου, χωρίς κίνητρα, εξαντλητικού λήθαργου – ακόμα και το αίσθημα της αγανάκτησης. Αυτά πρέπει να μετριαστούν το Σάββατο!

Η έκλειψη θα είναι ορατή από τις 4.30 μ.μ. και θα φτάσει στο μέγιστο σημείο της κατά τη δύση του ηλίου, ωστόσο ολόκληρη η έκλειψη δεν θα είναι ορατή στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τη NASA, το εντυπωσιακό φαινόμενο της ολικής έκλειψης ηλίου για την φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα, το οποίο όμως θα είναι ορατό μόνο από την Ανταρκτική.

Συγκεκριμένα, το φεγγάρι θα ευθυγραμμιστεί ακριβώς με τον ήλιο στις 07:33 ώρα Γκρίνουιτς το ερχόμενο Σάββατο 4 Δεκεμβρίου. Όσοι τυχεροί βρεθούν στη νοτιότερη ήπειρο του πλανήτη θα απολαύσουν το μοναδικό θέαμα της ολικής έκλειψης!

Η επόμενη δακτυλιοειδής έκλειψη αναμένεται να λάβει χώρα στην Βόρεια Αμερική στις 14 Οκτωβρίου 2023.
Τι σημαίνει για εσάς η έκλειψη Ηλίου αυτό το Σαββατοκύριακο;