Οι προσκλήσεις, οι οποίες κυκλοφόρησαν μια εβδομάδα νωρίτερα, δεν φαίνεται να αποκαλύπτουν πολλά για την εκδήλωση. Υπήρχαν κάποια εξαιρετικά μοντέρνα τεχνάσματα με χρήση AR, προσβάσιμα μέσω του Safari στο κινητό, τα οποία θα μπορούσαν να παραπέμπουν σε κάποιες φανταχτερές αναβαθμίσεις της κάμερας, αν και η επαυξημένη πραγματικότητα είναι ένα βασικό στοιχείο σε αυτές τις προσκλήσεις.

Ο τίτλος California Streaming φαίνεται να είναι μάλλον μια νύξη προς την all-virtual φύση της εκδήλωσης, παρά κάτι που έχει να κάνει με, ας πούμε, το Apple TV. Η μεγαλύτερη, απλούστερη και σημαντικότερη απάντηση στο ερώτημα τι να περιμένουμε είναι ένα νέο iPhone. Τα περσινά μοντέλα παρουσίασαν μια αξιοσημείωτη καθυστέρηση λόγω της συμφόρησης της εφοδιαστικής αλυσίδας εξαιτίας της πανδημίας. Τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας εξακολουθούν να υφίστανται, φυσικά, αλλά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η εταιρεία φαίνεται να έχει επιστρέψει στα προ-πανδημικά της δεδομένα.

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση του iPhone 12 ήταν, φυσικά, η πολυαναμενόμενη προσθήκη του 5G. Αυτό, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση, οδήγησε στο να σημειώσει η Apple μερικές αρκετά μαζικές πωλήσεις εν μέσω μιας ευρύτερης στασιμότητας της συνολικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας. Ενώ άλλοι κατασκευαστές έχουν παραλείψει τον αριθμό λόγω προληπτικών ανησυχιών, η Apple φαίνεται να παραμένει σταθερά στο iPhone 13 (ακόμη και όταν έχουν ήδη διαρρεύσει renders του διαδόχου του, του iPhone 14).

Τέσσερις διαφορετικές παραλλαγές

Πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι το iPhone 13 θα κυκλοφορήσει σε τέσσερις διαφορετικές παραλλαγές – όπως και ο προκάτοχός του. Έτσι, θα δούμε το iPhone 13, το 13 Mini, το 13 Pro και το 13 Pro Max. Τα μεγέθη της οθόνης θα παραμείνουν τα ίδια, δηλαδή 5,4, 6,1 (x2) και 6,7 ίντσες αντίστοιχα. Μια ξεχωριστή αναφορά, εν τω μεταξύ, υποδηλώνει ότι θα δούμε επιπλέον χρώματα, με την πλήρη γκάμα να περιλαμβάνει τα χρώματα μαύρο, λευκό, μπλε, μοβ, ροζ (αντί για πράσινο) και Product (Red).

Όπως είναι αναμενόμενο, οι αναβαθμίσεις της κάμερας φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη είδηση. Φημολογείται ότι οι προδιαγραφές του περσινού μοντέλου Pro Max θα μεταφερθούν στην υπόλοιπη σειρά (συμπεριλαμβανομένου, ενδεχομένως, του lidar). Μια λειτουργία βίντεο ProRes λέγεται ότι θα ακολουθήσει την προσθήκη του ProRAW για να προωθήσει περαιτέρω τα προσόντα της συσκευής ως μια ημι-επαγγελματική συσκευή λήψης βίντεο. Το Cinematic Video, εν τω μεταξύ, λέγεται ότι θα φέρει ένα εφέ τύπου Portrait-mode στο βίντεο. Οι συσκευές ίσως να αποκτήσουν μια λειτουργία βασισμένη στο Qualcomm X60 που επιτρέπει δορυφορικές κλήσεις έκτακτης ανάγκης – σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέσιμες μόνο σε επιλεγμένες αγορές.

Φυσικά, το τηλέφωνο θα αποκτήσει επίσης το πιο πρόσφατο chip της Apple, το A15, που λέγεται ότι συνδυάζεται με οθόνη 120 Hz ProMotion. Η Apple θα μπορούσε επίσης να φέρει μια λειτουργία always-on στην οθόνη, με την ελπίδα ότι θα έχει ελάχιστες επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Από άποψη εμφάνισης αναμένεται ότι θα είναι λίγο-πολύ το ίδιο με τον προκάτοχό του, αν και με μια κάπως μικρότερη εσοχή κάμερας μπροστά – αν και όχι στο σημείο του ψεύτικου iPhone Ted Lasso. Εν τω μεταξύ, το εξόγκωμα της κάμερας στο πίσω μέρος λέγεται ότι θα γίνει μεγαλύτερο, προσφέροντας ίσως έναν βελτιωμένο φακό.

Αναμένεται, φυσικά, ότι το νέο iPhone θα είναι πιο ακριβό από το iPhone 12 – πράγμα που, σαφώς, δεν είναι ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που θα προωθήσει δυναμικά η Apple.

Apple Watch 7

Το Apple Watch 7 φαίνεται ότι προορίζεται να είναι η άλλη μεγάλη είδηση της εκδήλωσης. Το εξαιρετικά δημοφιλές wearable της Apple λέγεται ότι θα γίνει πιο ογκώδες, με μεγαλύτερη οθόνη, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ελαφρώς το μέγεθος της θήκης, από 40 mm και 44 mm σε 41 mm και 45 mm αντίστοιχα. Ωστόσο, το συνολικό μέγεθος δεν θα δει πολύ μεγάλη αλλαγή, καθώς η εταιρεία λέγεται ότι θα μειώσει τα bezels σε αυτή τη φάση.

Ίσως η πιο συναρπαστική φήμη γύρω από το Watch είναι η σημαντική αύξηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Αυτό εδώ και καιρό έμοιαζε με ένα “τυφλό σημείο” για το προϊόν, σε σύγκριση με τα ανταγωνιστικά smartwatches – ιδιαίτερα μετά τη σημαντική βελτίωση της Apple στην παρακολούθηση του ύπνου. Οι περισσότεροι δεν αναμένουν σημαντικά νέα χαρακτηριστικά υγείας για το Watch σε αυτή την κυκλοφορία, γεγονός που αποτελεί μια μικρή έκπληξη, δεδομένου ότι η υγεία και η φυσική κατάσταση αποτελούν σημαντικό θεμέλιο για την Apple.

AirPods 3

Τα AirPods 3 είναι αρκετά υποσχόμενα. Η τελευταία έκδοση των entry-level ακουστικών της εταιρείας (και της θήκης τους) λέγεται ότι θα αποκτήσει έναν πιο Pro-style επανασχεδιασμό, μαζί με ένα νέο chip που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους. Η ενεργή ακύρωση θορύβου και οι αντικαταστάσιμες άκρες προφανώς δεν πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους, προκειμένου να διατηρηθεί η διάκριση μεταξύ των δύο μοντέλων. Επίσης, φήμες κάνουν λόγο για ένα νέο MacBook Pro, ένα Mac Mini και μια μεγαλύτερη έκδοση 27 ιντσών του iMac με κινητήρα ARM.