Πέραν πάσης αμφιβολίας η μετοχή του Ελλάκτωρα ήταν αυτή που πρωτοστάτησε χθες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, παρουσιάζοντας τόσο μεγάλη άνοδο (+7%), όσο και υψηλό όγκο συναλλαγών χωρίς να υπάρχουν πωλητές, κλείνοντας στα 13,76 ευρώ!

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, ο Ελλάκτωρ είναι μια εισηγμένη εταιρεία που διαθέτει μια θυγατρική – διαμάντι, τον Άνεμο και ενώ είναι της μόδας λόγω ενεργειακής κρίσης και ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών, είχε μείνει πίσω, υποτιμημένη στο ταμπλό του ΧΑ!

Οπότε η μεγάλη άνοδος της τιμής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως αντανακλαστική μιας μετοχής που δεν ακολούθησε αντίστοιχα το ράλι στις μετοχές της Ενέργειας!

Από εκεί και πέρα, μόνο εμείς, πρώτοι, σας αποκαλύψαμε ότι υπάρχουν δύο προτάσεις που σχετίζονται με την αγοραπωλησία των μετοχών (30%) των Μπακοκαυμενάκηδων.

Και οι οποίες μέχρι πρότινος δεν είχαν προχωρήσει περαιτέρω.

Η πρώτη, η πιο σύνθετη καθώς προέβλεπε και άλλες κινήσεις που θα επακολουθούσαν, σχετίζεται με την Μότορ Όιλ και την οικογένεια Βαρδινογιάννη, που έφτασε μέχρι τα 1,50 ευρώ ανά μετοχή σύμφωνα με πληροφορίες!

Η δεύτερη με τον Τσέχο Σμετς, πρώην της Τρ. Πειραιώς και του ΟΠΑΠ! Ο οποίος εφέρετο να προσφέρει έως και 1,75 ευρώ ανά μετοχή στους Αρκάδες «εφοπλιστές»!

Επίσης ακούστηκε για πιθανό ενδιαφέρον της Macquarie για τον Άνεμο, ωστόσο η φήμη αυτή δύσκολα μπορεί να επιβεβαιωθεί όταν ως γνωστόν το αυστραλιανό private equity fund, εν των κορυφαίων του πλανήτη, συζητάει την ώρα τούτη με την Τέρνα Ενεργειακή και ακόμη δεν έχει καταλήξει σε deal!

Ταυτοχρόνως, είναι ακόμη γνωστό ότι οι «Ολλανδοί» προτίθενται να προχωρήσουν σε μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 300-500 εκατ. ευρώ, με την οποία θα ενισχυθεί κεφαλαιακά ο όμιλος ενόψει Αττικής οδού και άλλων επιχειρηματικών – επενδυτικών κινήσεων.

Και σε κάθε περίπτωση η ΑΜΚ θα ξεκαθαρίσει εάν οι Μπακοκαυμενάκηδες που ακόμη αρνούνται (;;;) να πουλήσουν, διαθέτουν την ρευστότητα εκείνη για να συμμετάσχουν με ένα ποσό της τάξης των 100-170 εκατ. ευρώ!