Ο γνωστός πρώην ποδοσφαιριστής ανοίγει την πόρτα της πολυτελής έπαυλης του- αξίας 25 εκατομμυρίων λιρών- στο Netflix και μιλά ανοιχτά για την διαταραχή που αντιμετωπίζει. Ο David Beckham έχει αποσυρθεί από τα γήπεδα στο τέλος της σεζόν 2012-13, και έκτοτε έχει κρατήσει ένα χαμηλό δημόσιο προφίλ.

Τι παραδέχεται ο πρώην ποδοσφαιριστής

Ωστόσο, τόσο η σύζυγός του, Victoria Beckham , όσο και ο ίδιος έχουν παραδεχτεί τις μάχες τους με κοινές ψυχικές παθήσεις: η Victoria με την δυσλεξία και ο David με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Στο παρελθόν, είχε αποκαλύψει ότι βάζει όλα τα αντικείμενα στην σειρά, και οι φανς του ήθελαν να μάθουν περισσότερα για την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή του. Σε νέα πλάνα από το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει, ο David Beckham εξομολογείται ότι κάθε βράδυ καθαρίζει την κουζίνα της έπαυλής του, όταν η υπόλοιπη οικογένεια έχει πάει να κοιμηθεί.

“Καθαρίζω τόσο καλά, δεν είμαι σίγουρος ότι εκτιμάται τόσο πολύ από τη γυναίκα μου για να είμαι ειλικρινής. Όταν όλοι είναι στα κρεβάτια τους πηγαίνω, καθαρίζω όλα τα κεριά, ρυθμίζω τα φώτα στη σωστή ένταση και φροντίζω να είναι όλα”, εξηγεί ο πρώην άσος του ποδοσφαίρου.

Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή από την οποία πάσχει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι μια ψυχική πάθηση που μπορεί να επηρεάσει τόσο τις σκέψεις όσο και τη συμπεριφορά. Ενώ μπορεί να εκδηλωθεί στην παιδική ηλικία, συνήθως εμφανίζεται στα πρώτα χρόνια μετά την ενηλικίωση.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από ΙΨΔ βιώνουν εμμονικές και ανεπιθύμητες σκέψεις, εικόνες ή παρορμήσεις.

Μισώ να κατεβαίνω το πρωί και να υπάρχουν φλυτζάνια και πιάτα και μπολ στην κουζίνα. Είναι κουραστικό να τριγυρνάς και να καθαρίζει κάθε κερί. Κόβω τα φυτίλια των κεριών, καθαρίζω το γυαλί τους… Το ξέρω, είναι περίεργο”.

 

Διαβάστε περισσότερα