Τηλεδιάσκεψη με τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου και CEO της Tesla και της SpaceX, Ίλον Μασκ, είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Ερντογάν, στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε η συνεργασία με τουρκικούς οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, σε διαφορετικούς κλάδους και ειδικά στους δορυφόρους και τις τεχνολογίες του διαστήματος.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα και την ψηφιακή οικονομία, καθώς επίσης μακροπρόθεσμες επενδύσεις αλλά και τρόποι για να βελτιωθεί η υπάρχουσα συνεργασία των δύο πλευρών.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση στο Twitter, συζητήθηκαν κινήσεις γύρω από τις μπαταρίες λιθίου του ηλεκτρικού αυτοκινήτου TOGG που φτιάχνεται στην Τουρκία.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης τα σχέδια της Τουρκίας να εκτοξεύσει τον δορυφόρο Turksat 5-B αλλά και το διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας γενικότερα. Τον Ιανουάριο, η Τουρκία είχε εκτοξεύσει τον δορυφόρο Turksat 5A με πύραυλο της SpaceX.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ξένα μέσα, Ερντογάν και Μασκ έχουν αναπτύξει μία σχέση. Μίλησαν τηλεφωνικά για την εκτόξευση δορυφόρων τον Ιανουάριο, ενώ το 2017 είχαν συναντηθεί στην Τουρκία για να συζητήσουν θέματα γύρω από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την πράσινη ενέργεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης, ο Μασκ είπε για την τηλεδιάσκεψη: «Είναι τιμή μου που μιλάω με τον πρόεδρο Ερντογάν και πάλι».

Λέγεται ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Τουρκία σύντομα.

Οι επαφές του Ερντογάν με τον Μασκ, στον οποίο το περιοδικό Time έδωσε τον τίτλο της προσωπικότητας της χρονιάς για το 2021, έγιναν με φόντο την πρωτοφανή κατρακύλα της λίρας. Παρότι είναι γνωστό ότι ο Μασκ τάσσεται υπέρ των κρυπτονομισμάτων, το θέμα δεν απασχόλησε τη συζήτηση.

O Ερντογάν πάει «καρφί» για το ΔΝΤ- Στα πρόθυρα κατάρρευσης η Τουρκία