Έχουμε γράψει από την αρχή, όταν όλοι δεν είχαν ιδέα τι γίνεται, πως ο Θύμιος Μπουλούτας θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Ελλάκτωρα.

Για όποιον δεν γνωρίζει ο Θ. Μπουλούτας είναι μια επιλογή που μπήκε από την πρώτη στιγμή στο τραπέζι καθώς υπήρξε πρόταση του Νίκου Δένδια τον οποίο εμπιστεύονται όσο κανέναν οι Ολλανδοί!

Ωστόσο, η επιλογή του Υπ. Εξωτερικών δεν προχώρησε από την αρχή λόγω των γνωστών ανοιχτών ζητημάτων του έμπειρου και ικανού τεχνοκράτη με την Δικαιοσύνη από την εποχή της Marfin και της Κύπρου που υπερκεράστηκαν και ανήκουν πια στο παρελθόν με τον Θύμιο δικαιωμένο από τις εξελίξεις.

Μεσολάβησε φυσικά και ο εσωτερικός έλεγχος του Ελλάκτωρα όπου ο Θύμιος τύλιξε το Σάκη και τον …Λόρενς της Αραβίας σε μια κόλλα χαρτί και ανέβηκαν ακόμη πιο πολύ οι μετοχές του.

Υπό αυτό το πρίσμα καθίσταται σαφές και απολύτως κατανοητό ότι ο Αρης Ξενόφος που μεταγράφηκε στον Ελλάκτωρα μετά τις επιτυχίες του στο ΤΑΙΠΕΔ, είχε ρόλο μεταβατικό.

Από την αρχή ήταν γνωστό ότι θα είναι προσωρινός και σε δεύτερο χρόνο θα μετακινηθεί, όπως και έγινε.

Μόνο που αντί να πάει στον ΟΛΠ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου όπως φημολογείτο, κατέληξε στο fund του Τόλη, με τα κάστανα και τον «φρεσκούλη» να ασχολείται με τις σαλάτες!!!

Άντε και …master chef!