Θύμα της μετάλλαξης Όμικρον που έχει φέρει τα πάνω κάτω στον πλανήτη πως πέφτει και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, η διεξαγωγή του οποίου αναβάλλεται για το καλοκαίρι.

Στην ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αναφέρεται ότι οι επικρατούσες συνθήκες της πανδημίας καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη τη διεξαγωγή της διεθνούς συνάντησης δια φυσικής παρουσίας.

Παρά την εφαρμογή αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, η μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον και οι επιπτώσεις της στις μετακινήσεις και την κινητικότητα καθιστούν αναγκαία την αναβολή της διεξαγωγής της διεθνούς συνάντησης του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου που πραγματοποιείται στο Νταβός της Ελβετίας κάθε Ιανουάριο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τι μετέδωσε νωρίτερα το Sky News

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο Sky News, το Φόρουμ, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο ελβετικό θέρετρο, ακυρώνεται λόγω των αυξημένων κρυσμάτων της Όμικρον.

«Η συγκέντρωση των παγκόσμιων επιχειρηματικών και πολιτικών ηγετών του επομένου μήνα στην ετήσια σύνοδο κορυφής του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ακυρώθηκε εξαιτίας των αυξανόμενων επιπέδων της μετάλλαξης Όμικρον, ανέφεραν σήμερα οι διοργανωτές»,όπως έγραψε στο Twitter ο Mark Klweinman του Sky News.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί ένα το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί διαδυκτιακά.