Ο διορισμός από την Ιταλίδα Πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι, ενός βουλευτή της άκρας δεξιάς, ο οποίος είχε φωτογραφηθεί το 2005 φορώντας ένα περιβραχιόνιο με τη σβάστικα, προκαλεί ισχυρές αντιδράσεις.

Ο Γκαλεάτσο Μπινιάμι, ο οποίος εξελέγη βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του μεταφασιστικού κόμματος «Αδελφοί της Ιταλίας» της Μελόνι, διορίσθηκε χθες (31/10), Υφυπουργός Υποδομών.

Ο 47άχρονος δικηγόρος είχε φωτογραφηθεί στη διάρκεια γιορτής το 2005 φορώντας μαύρο πουκάμισο και στο αριστερό χέρι ένα κόκκινο περιβραχιόνιο με τον αγκυλωτό σταυρό.

Ιταλία, Υφυπουργός της Τζόρτζια Μελόνι, φωτογραφήθηκε φορώντας περιβραχιόνιο με τη σβάστικα.

Ο διορισμός του αποτελεί «μία προσβολή, μία αναξιοπρέπεια έναντι του Συντάγματος, της μνήμης, της Ιστορίας και των θυμάτων της σβάστικας, του εμβλήματος των Ναζί. Ντροπή σου, Τζόρτζια Μελόνι», αντέδρασε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Μάρκο Φουρφάρο.

Ο ενδιαφερόμενος καταδίκασε σε ανακοίνωσή του «κάθε μορφή ολοκληρωτισμού, ελευθεροκτόνας και αντιδημοκρατικής έκφρασης», χαρακτηρίζοντας τον ναζισμό ως «απόλυτο κακό».

Η φωτογραφία του 2005 είχε τραβηχτεί «σε ιδιωτικό πλαίσιο» και «έχω ζητήσει συγγνώμη περισσότερες από μία φορές», υπογράμμισε.

Ο πρώην Δήμαρχος της Νάπολης, Λουίτζι ντε Ματζίστρις, αποκάλεσε τη φωτογραφία «αηδιαστική», ενώ, πολλοί ήταν εκείνοι που επέκριναν τον διορισμό του Μπινιάμι. Άλλοι διορισμοί σε Υπουργεία που ανακοινώθηκαν χθες, επικρίθηκαν από την αριστερή αντιπολίτευση.

Ο Κλάουντιο Ντουριγκόν, που ανέλαβε το Υπουργείο Εργασίας, είχε προτείνει το 2021 να μετονομασθεί ένα πάρκο της Λατίνα, νότια της Ρώμης, το οποίο φέρει τα ονόματα των δολοφονημένων δικαστικών κατά της μαφίας, Τζοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο, και να δοθεί το όνομα του Αρνάλντο Μουσολίνι, αδελφού του δικτάτορα.

Διαβάστε ακόμη: