Ο… ανανεωμένος Άρης του Χερμάν Μπούργος «σκόρπισε» στους… πέντε ανέμους τη Γκόμελ, καθώς επικράτησε με το εμφατικό 5–1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και «σφράγισε» από σήμερα (21/07) την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Αντιθέτως, νωρίτερα ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στη Σόφια από τη Λέφσκι με 2–0 και καλείται να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση στον επαναληπτικό αγώνα της 28ης Ιουλίου στην Τούμπα.

Παράσταση του Άρη και «πεντάρα» ενάντια στη Γκόμελ, 5–1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Στο ημίχρονο, ο Άρης βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 3–1, θέτοντας από νωρίς τις βάσεις πρόκρισης. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν άπαντες, «ανοίγοντας» το σκορ στο 11’ ύστερα από το τέρμα του Άφι. Ο Άρης αντέδρασε αμέσως, ισοφαρίζοντας στο 15’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκρέι.

Χάρη στην εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιτούρμπε στο 28’, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2–1 και τρία λεπτά αργότερα, πέτυχαν τρίτο γκολ με τον Καμάτσο, ύστερα από εξαιρετική προωθημένη πάσα του Πάλμα.

Άρης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γκόμελ κυκλοφορούσε τη μπάλα, επιθυμώντας να ανακτήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού, δίχως, όμως, να απειλεί ουσιαστικά την εστία του Κουέστα.

Στο 60’, ο Πάλμα «έγραψε» το 4–1 ξανά με όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ, στο 79’, «έκλεψε» από τον απρόσεκτο τερματοφύλακα της Λέφσκι, Σαντόβσκι, «σέρβιρε» στον Γκρέι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 5–1 προ κενής εστίας.

Το σύνολο του Χερμάν Μπούργος παρουσιάσθηκε ανανεωμένο και απόλυτα έτοιμο, μετατρέποντας τη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας, σε τυπική διαδικασία.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (Μαζικού 83’), Ιτούρμπε (Μαντσίνι 70’), Καμάτσο, Ντουκουρέ, Νταμπό (Ντιόπ 70’), Πάλμα, Γκρέι (Χατζηϊωάννου 83’).

Γκόμελ: Σαντόφσκι, Κουτσίνσκι, Ματβέιτσικ, Αφί, Γιουρί, Μπάγκα, Κοστρόφ, Αντεόλα (Γερμακόβιτς 73’), Σέντκο (Ποταπένκο 80’), Αλεκσίεβιτς (Ανιουφρίεφ 43’), Μάκας (Γκογκολασβίλι 73’).

Ο ΠΑΟΚ «μπήκε» σε… μπελάδες από νωρίς μετά την ήττα από τη Λέφσκι, 2–0 στη Σόφια

Το περυσινό μάθημα στο Δουβλίνο, δεν έγινε μάθημα εφέτος στη Σόφια. Αν και πέρυσι ένα γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα είχε δώσει τη λύση, εφέτος το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου δέχθηκε δύο και πλέον, καλείται να ανέβει ένα… βουνό ώστε να προκριθεί στην επόμενη φάση των προκριματικών.

Ονειρεμένη αρχή για τη Λέφσκι, καθώς στο 40ο δευτερόλεπτο, η άμυνα του «δικεφάλου του Βορρά» ολιγώρησε και από το βολέ του Μιχαΐλοφ, ο Κάργας έκανε κεφαλιά, με τη μπάλα να κατευθύνεται προς τα πίσω και τον Γουέλτον να εκμεταλλεύεται το γεγονός, πλασάροντας τον Κοτάρσκι για το 1–0.

Στη συνέχεια και ύστερα από την ψυχρολουσία του 1ου λεπτού, η πίεση των γηπεδούχων ήταν άκρως αποτελεσματική, «εγκλωβίζοντας» τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Στο 20’, η Λέφσκι διπλασίασε τα τέρματά της, χάρη στο δυνατό σουτ του Μπάρι.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε από πολύ νωρίς στα «σχοινιά». Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία με την κεφαλιά του Κάργα στο 31ο λεπτό, ήταν ένα ενθαρρυντικό σημάδι, ωστόσο, η Λέφσκι διατήρησε το προβάδισμα έως την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

ΠΑΟΚ.

Οι αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου στην ανάπαυλα δεν είχαν αποτέλεσμα, παρ’ ότι οι παίκτες της Λέφσκι κουράζονταν και παραχωρούσαν μέτρα. Ο Στάνιμιρ Στοΐλοφ δε μπορούσε να αντικαταστήσει όσους είχαν υποστεί μικροτραυματισμούς, όμως, οι «ασπρόμαυροι» δεν κατόρθωσαν να εκμεταλλευθούν ούτε αυτήν τη συνθήκη.

Η πρώτη στιγμή κατά την οποία θα μπορούσε να δημιουργηθεί κάτι επικίνδυνο στο δεύτερο μέρος για τον ΠΑΟΚ, ήταν μία σέντρα του Κούρτιτς στο 80’, που πέρασε από όλους.

Από αυτό το χρονικό σημείο, το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο γήπεδο των γηπεδούχων, αλλά ο ΠΑΟΚ δε δημιούργησε καμία τελική προσπάθεια και το 2–0 παρέμεινε έως τη λήξη της αναμέτρησης.

Λέφσκι Σόφιας (Στάνιμιρ Στοϊλοφ): Μιχαΐλοφ, Πετρίς, Σούντμπεργκ, Κόρδομπα, Γκάλτσεφ, Κράστεφ, Φαν Ντερ Κάαπ, Μιλάνοφ, Ρονάλντο (87’ Πέτκοφ), Γουέλτον (93’ Μίτκοφ), Μπάρι (90’ Χόλντερ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κάργας, Ρ. Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ (70’ Φ. Σοάρες), Ντάντας (60’ Κούρτιτς), Α. Ζίβκοβιτς (78’ Κωνσταντέλιας), Κουαλιάτα (60’ Νάρεϊ), Κούτσιας (70’ Τόμας).