Οι κενές θέσεις εργασίας και οι απολύσεις μειώθηκαν τον Ιούνιο, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εργασίας την Τρίτη, η οποία δείχνει μια σταθερή αγορά εργασίας.

Τα ανοίγματα απασχόλησης ανήλθαν σε 9,58 εκατομμύρια για τον μήνα, υποχωρώντας από τα 9,62 εκατομμύρια που αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω τον Μάιο, ανέφερε το υπουργείο στη μηνιαία Job Openings and Labor Turnover Survey (JOLTS).

Αυτό ήταν το χαμηλότερο επίπεδο ανοίγματος θέσεων από τον Απρίλιο του 2021 και κάτω από την εκτίμηση των 9,7 εκατομμυρίων από το FactSet.

Μαζί με αυτό, η έκθεση JOLTS ανέφερε ότι οι απολύσεις μειώθηκαν σε 1,53 εκατομμύρια, μετά από συνολικά 1,55 εκατομμύρια τον Μάιο.

Οι οικονομολόγοι παρακολουθούσαν προσεκτικά τα δύο σημεία δεδομένων για ενδείξεις σχετικά με την κατεύθυνση μιας αγοράς εργασίας που έχει αποδειχθεί εκπληκτικά ανθεκτική παρά μια σειρά αυξήσεων επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας με στόχο την επιβράδυνση της οικονομίας και του πληθωρισμού.

Οι μειώσεις τόσο στις θέσεις εργασίας όσο και στις απολύσεις δείχνουν ότι η ζήτηση για εργατικό δυναμικό επιβραδύνεται, όπως ελπίζει η Fed, ενώ οι εταιρείες εξακολουθούν να διατηρούν εργαζομένους, γεγονός που δείχνει ότι το ποσοστό ανεργίας είναι απίθανο να εκτιναχθεί σύντομα.

Η έκθεση JOLTS είναι ένας βασικός δείκτης για τη Fed, καθώς αξιολογεί τις επόμενες κινήσεις της αφού έχει αυξήσει τα επιτόκια συνολικά κατά 5,25 ποσοστιαίες μονάδες από τον Μάρτιο του 2022.

Το σύνολο του Ιουνίου για τις θέσεις εργασίας αντιπροσωπεύει μείωση σχεδόν 1,4 εκατομμυρίων, ή 12,6%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Υπάρχουν πλέον περίπου 1,6 θέσεις εργασίας για κάθε διαθέσιμο εργαζόμενο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας.

Τα ανοίγματα αυξήθηκαν στην υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική βοήθεια, καθώς και στην πολιτειακή και τοπική αυτοδιοίκηση εξαιρουμένης της εκπαίδευσης, και μειώθηκαν στις μεταφορές, την αποθήκευση και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην εκπαίδευση της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε ακόμη: