Οι ευρωπαϊκές μετοχές διαπραγματεύονται σε γενικές γραμμές υψηλότερα την Τετάρτη, καθώς οι περιφερειακές αγορές ανέκτησαν θετική δυναμική και οι επενδυτές αξιολόγησαν τα σχόλια των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,54% καθώς οι μετοχές των αυτοκινήτων ανέβηκαν 1,9%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7443.53 μονάδες αρνητικός κατά 0,16%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 1,05%, στις 16161.12 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται υωηλότερα κατά 0,84%, στις 7276.67 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 29638.58 μονάδες μειωμένος κατά 0,90%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 10081.9 μονάδες θετικός κατά 0,76%.

Ο γερμανικός δείκτης blue chip DAX διατήρησε κέρδη άνω του 1%, αφού τα στοιχεία που δόθηκαν το απόγευμα έδειξαν ότι ο γερμανικός πληθωρισμός σε εναρμονισμένη βάση της ΕΕ επιβραδύνθηκε στο 2,3% τον Νοέμβριο, πολύ περισσότερο από το 2,6% που προβλεπόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο δείκτης DAX βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία του LSEG.

Την Τρίτη, ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Γουόλερ, δήλωσε ότι γινόταν όλο και πιο σίγουρος ότι η πολιτική βρίσκεται τώρα σε θέση να επαναφέρει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο. Ωστόσο, υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός. Ο Γουόλερ είπε επίσης ότι η Fed ενδέχεται να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να μειώνεται τους επόμενους τρεις έως πέντε μήνες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο, καθώς οι επενδυτές διατηρούσαν την ελπίδα ότι η Federal Reserve θα έχει ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων αναφοράς.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της νύχτας, λόγω των απωλειών στο Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε ακόμη: