Ανοδικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη μετά από άλλη μια βασική μέτρηση για τον πληθωρισμό που ήταν ηπιότερη από το αναμενόμενο. Αυτό ήρθε μετά τον S&P 500 έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο σε πάνω από ένα χρόνο.

Ο S&P 500 αυξήθηκε κατά 0,5%, ενώ ο Dow Jones Industrial Average πρόσθεσε 108 μονάδες ή 0,3%. Το Nasdaq Composite προχώρησε 1%.

Οι μετοχές της PepsiCo σημείωσε άνοδο 1% αφού ο γίγαντας των ποτών και των σνακ ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Εν τω μεταξύ, η Delta σημείωσε πτώση 2,8% αφού η αεροπορική εταιρεία σημείωσε τριμηνιαία κέρδη ρεκόρ και αύξησε τις προοπτικές της για ολόκληρο το έτος.

Η έκθεση του δείκτη τιμών παραγωγού του Ιουνίου αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο, με βάση την αισιοδοξία από τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή της Τετάρτης.

Ο PPI, ο οποίος μετρά τι πληρώνουν οι χονδρέμποροι για αγαθά, αυξήθηκε 0,1% τον Ιούνιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones περίμεναν αύξηση 0,2%. Ο βασικός PPI, ο οποίος αφαιρεί τις ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,1% — επίσης χαμηλότερο από τις προσδοκίες.

«Ο ΔΤΚ επιβεβαίωσε τον χαμηλό πληθωρισμό που παρουσιάστηκε στον χθεσινό ΔΤΚ, αλλά ο χαμηλότερος από τον αναμενόμενο αριθμός εβδομαδιαίων αιτημάτων ανεργίας υπενθύμισε τη συνεχιζόμενη στενότητα της αγοράς εργασίας», δήλωσε ο  επικεφαλής κατασκευής μοντέλων χαρτοφυλακίου στο Morgan Stanley Global Investment Office.

«Προς το παρόν, το στάδιο φαίνεται να έχει διαμορφωθεί: Η Fed εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αυξήσει τα επιτόκια σε μερικές εβδομάδες και οι επενδυτές θα στραφούν στους εταιρικούς ισολογισμούς καθώς η σεζόν των κερδών ξεκινά», συνέχισε.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, καθώς αμβλύνονται ορισμένες ανησυχίες ότι η Federal Reserve μπορεί να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση καθώς αγωνίζεται να μειώσει τον επίμονο πληθωρισμό.

Διαβάστε περισσότερα