Θλίψη έχει προκαλέσει στην Θεσσαλονίκη και την οικογένεια του στίβου, η είδηση θανάτου της μαραθωνοδρόμου, Δήμητρας Ιορδανίδου, η οποία παρασύρθηκε από φορτηγό, ενώ οδηγούσε το ποδήλατό της για να πάει στη δουλειά της.

Μια ακόμα τραγωδία σημειώθηκε στην Θεσσαλονίκη, σήμερα νωρίς το πρωί, όταν φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε ποδηλάτισσα.

Η 42χρονη ποδηλάτισσα στην Θεσσαλονίκη κινούνταν στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στην Τούμπα, όταν ξαφνικά βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του φορτηγού, με το ποδήλατό της να γίνεται μια άμορφη μάζα.

Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε ποδηλάτισσα στην Θεσσαλονίκη – Δείτε βίντεο

Για τον απεγκλωβισμό της γυναίκας χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ στο σημείο έσπευσε κινητή μονάδα καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν, δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή.

Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε ποδηλάτισσα στην Θεσαλονίκη

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στη Voria.gr, η γυναίκα διέσχιζε τη Γρηγορίου Λαμπράκη με το ποδήλατό της και τη στιγμή που ο οδηγός του φορτηγού πήγε να στρίψει επί της Αγίου Δημητρίου την παρέσυρε, με αποτέλεσμα το σώμα της να εγκλωβιστεί κάτω από το όχημα.

«Ήταν σοκαριστικό το θέαμα καθώς η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις μετά την παράσυρση», σημείωσε ο ίδιος, υποστηρίζοντας πως ο οδηγός φορτηγού πήγε να στρίψει στα δεξιά του, δεν είδε την κοπέλα και την παρέσυρε.

Πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα Thesstoday.gr αναφέρουν ότι η 42χρονη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της και άφησε την τελευταία της πνοή λίγο πριν τις 9. Το ΕΚΑΒ μόλις παρέλαβε την πολυτραυματία 42χρονη τη διασωλήνωσε μέσα στο όχημα, καθώς είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με την άτυχη γυναίκα να μην καταφέρνει να κρατηθεί στη ζωή.

Ποια ήταν 42χρονη ποδηλάτισσα

Αθλήτρια με αρκετές διακρίσεις σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο ήταν η 42χρονη ποδηλάτισσα, η οποία παρασύρθηκε από φορτηγό σήμερα το πρωί στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη δρομέα μεγάλων αποστάσεων, Δήμητρα Ιορδανίδου η οποία εργάζονταν στον φορέα «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας» που ασχολείται με την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Στο παρελθόν είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στο Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία.

Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε ποδηλάτισσα στην Θεσσαλονίκη

Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία (ΠΑΟΚ, ΓΑΣ Κουφαλίων, Ηρακλή και Τρίτων Θεσσαλονίκης).

Πριν μερικά χρόνια σταμάτησε την ενασχόληση της με το μαραθώνιο και ασχολήθηκε με το τρίαθλο.