Έντονα καιρικά φαινόμενα με καταρρακτώδεις βροχές και μεγάλο αριθμό κεραυνών πλήττουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου περιοχές της Θεσσαλονίκης προκαλώντας σε ορισμένες περιπτώσες, πλημμύρες και διακοπές ρεύματος.

Συγκεκριμένα, καταιγίδα γέμισε με σημαντικό όγκο νερού η οδός 26ης Οκτωβρίου, με συνέπεια τα οχήματα μετά βίας να διασχίζουν τον δρόμο.

Στον Εύοσμο πλημμύρισαν τούνελ με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα, τα οποία έφυγαν από το σημείο με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή η ισχυρή βροχόπτωση έχει ξεκινήσει από τις 3 τα ξημερώματα και συνεχίζεται ασταμάτητα.

Ένας ξηροπότομος στην Πολύχνη ξεχείλησε και τα νερά εισχώρησαν σε σπίτια. Συνεργεία του δήμου έχουν σπεύσει από τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να απομακρύνουν τα φερτά υλικά, που έχει κατεβάσει το ρέμα, με το σημείο να έχει μετατραπεί σε λίμνη λάσπης.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Σημειώνεται ότι πιθανόν οι κλήσεις να αυξηθούν τις επόμενες δύο ώρες γιατί ο κόσμος θα πάει στις δουλειές του και θα υπάρξουν ακόμα και επιχειρήσεις πλημμυρισμένες. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, η στάθμη είναι πολύ χαμηλή και δεν μπορεί να γίνει ενέργεια από την Πυροσβεστική.

Εν τω μεταξύ αξιοσημείωτο ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα σάρωσαν όλο τον αστικό ιστό της πόλης, δηλαδή δεν υπάρχει τοπικότητα, ενώ η καταιγίδα «χτύπησε» και το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Ακόμα, σε κάποιες περιοχές σημειώθηκαν κάποιες διακοπές ρεύματος, όπως η Τούμπα, τα Διαβατά, τα Μουδανιά στη Χαλκιδική.

Βέβαια, στις Συκιές, στις κατηφόρες το πρόβλημα έγινε ακόμα μεγαλύτερο, καθώς είναι ένα σημείο το οποίο παραδοσιακά σε κάθε καταιγίδα «κατεβάζει» πολύ μεγάλο όγκο νερού στο κέντρο. Παρ’ όλα αυτά, σοβαρά προβλήματα μέχρι στιγμής δεν παρατηρήθηκαν, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει δεχθεί 10 κλήσεις και οι τέσσερις αφορούσαν σε απαντλήσεις υδάτων.

 

Διαβάστε περισσότερα