Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ αλλά και της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 20:00, στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν με την προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία ΧΑΝΘ στις 17:30. Στην εν λόγω συγκέντρωση αναμένεται να δώσει το παρόν, ως είθισται, και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στις 18:00 η ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μετά τις καθιερωμένες ομιλίες από μέλη συνδικάτων και εργατικών σωματείων θα ακολουθήσει πορεία προς το τόξο της ΧΑΝΘ.

Την ίδια ώρα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν άτομα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στην Καμάρα. Κι εδώ αναμένεται να ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας.

Απροσπέλαστο το κέντρο – Επί ποδός και ο “Αίαντας”

Για ακόμα μια χρονιά, έντονη είναι η αστυνομική παρουσία σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ιδίως πέριξ της ΔΕΘ και του συνεδριακού κέντρου Ιωάννης Βελλίδης.

Όπως έγινε γνωστό στην πόλη έχουν ξεχυθεί πλόες οι διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις της αλλά και ορισμένες διμοιρίες από κοντινές περιοχές και την Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων από αέρος θα εποπτεύει ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και drones

Γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, αναμένεται να αναπτυχθούν αστυνομικές κλούβες και κιγκλιδώματα για να αποτραπεί η κίνηση των διαδηλωτών προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται για κάθε ενδεχόμενο και ο “Αίαντας” το όχημα εκτόξευσης νερού της Αστυνομίας.

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Συναντήθηκε με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Χάμπεκ – Πήρε εύσημα για την ελληνική οικονομία

Διαβάστε ακόμη: