Σε νέα 24ωρη απεργία στον ΟΑΣΘ προχωρούν αύριο, Τετάρτη 15 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση, όπως λένε, της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Παράλληλα, με την νέα απεργία στον ΟΑΣΘ οι εργαζόμενοι ζητούν την επαναφορά των δύο επιδομάτων θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού. Επιπλέον κάνουν λόγο για «απαράδεκτη κατάσταση στις συγκοινωνίες της πόλης» ζητώντας μεταξύ άλλων την ανανέωση του στόλου αλλά και περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Νέα 24ωρη απεργία στον ΟΑΣΘ αύριο Τετάρτη 15/6

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους την περασμένη Πέμπτη στο περιθώριο διαμαρτυρίας των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, είχε προαναγγείλει την αυριανή απεργία στον ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, αύριο τα δρομολόγια όλων των γραμμών θα εκτελούνται με προσωπικό ασφαλείας.

Παράλληλα, τα δρομολόγια της γραμμής 52 που εξυπηρετεί τη μετακίνηση από και προς το ΤΕΙ, θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Νέα 24ωρη απεργία στον ΟΑΣΘ αύριο Τετάρτη 15/6 – Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ

«ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ

Η εγκατάλειψη της συγκοινωνίας στην πόλη μας και των εργαζομένων σε αυτήν, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς από τη πλευρά της Κυβέρνησης και των διορισμένων της στην διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Προφανώς η κατάσταση της συνεχιζόμενης απαξίωσης του συγκοινωνιακού έργου και των εργαζόμενων, να εξυπηρετεί τα σχέδια τους ώστε οδεύοντας το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους στην συγκοινωνία σε κατάσταση απόγνωσης, να φαντάζει η οποιαδήποτε πρόταση ξεπουλήματος σαν η μόνη λύση.

Μας αναγκάζουν να προσφεύγουμε σε συνεχής απεργιακές κινητοποιήσεις, προκειμένου να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

Σε μια ακόμη δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους τους εργαζόμενους στην χώρα μας, με συνεχής αυξήσεις σε όλα τα βασικά είδη για την επιβίωση της κάθε οικογένειας, με έμμεση μείωση μισθών λόγω πρωτοφανούς αύξησης του πληθωρισμού, σε μας συνεχίζουν την πολιτική της οικονομικής μας εξαθλίωσης με την περικοπή νομοθετημένων επιδομάτων, την αναδρομική αναζήτηση μέρους των μισθών μας και την συνεχιζόμενη κοροϊδία και εμπαιγμό με την μη υπογραφή ΣΣΕ.

Οι δημόσιες δεσμεύσεις τους για διευθέτηση των αιτημάτων μας «εντός ολίγων ημερών» έχουν μετατραπεί σε πολύμηνες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Άκαρπες θα αποδειχθούν και οι προσπάθειες που καταβάλλουν για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης, καθώς καθημερινά πλέον εισπράττουμε την συμπαράσταση για το δίκιο του Αγώνα μας όλου του εργατικού κόσμου, καθώς και της κοινής γνώμης των συμπολιτών μας.

Ο Αγώνας για την δικαίωση μας θα έχει συνέχεια.

Οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την αναστάτωση που προκαλούν οι κινητοποιήσεις μας που θα ενταθούν, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του επιβατικού κοινού και της πόλης μας».