Με 138 λεωφορεία, τα οποία θα κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας, θα μετακινηθούν αύριο Τετάρτη, 1η Ιουνίου, οι Θεσσαλονικείς.

Ωστόσο, η αυριανή απεργία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ «δεν έχει κανένα νόημα» όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιώργος Σκόδρας.

«Δυστυχώς γίνεται μια απεργιακή κινητοποίηση αύριο, η οποία δεν έχει κανένα νόημα», τονίζει ο Γιώργος Σκόδρας, εξηγώντας ότι έχει δρομολογηθεί η τακτοποίηση των ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους, κάτι το οποίο είναι γνωστό σε όλους στο Συνδικάτο.

«Δεν υπάρχει κάποια διαφωνία και κάποια αντιπαράθεση στα θέματα αυτά. Χρειάζονται όμως το χρόνο τους», υπογραμμίζει ο κ. Σκόδρας.

Συμπληρώνει ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ παρέλαβε ένα ναρκοθετημένο πεδίο στον Οργανισμό, με συνέπεια, για κάθε ζήτημα στο οποίο πρέπει να γίνει διαχείριση, να αναφύονται δεκάδες προβλήματα.

«Νομίζω ότι λίγη υπομονή θα βοηθήσει τον ίδιο τον Οργανισμό και τους εργαζόμενους σε αυτόν. Το βέβαιο είναι ότι δεν πρέπει να ταλαιπωρούμε τους συμπολίτες μας, ιδίως σε αυτή την περίοδο, που προσπαθούμε να επανέλθουμε μετά από τη διετή πανδημία», καταλήγει ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

Σημειώνεται ότι κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Αύριο το πρωί θα γίνει γνωστή η απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για τη νομιμότητα ή μη της 24ωρης απεργίας.

Κατά της αυριανής απεργίας (1η Ιουνίου) προσέφυγε με αγωγή η διοίκηση του Οργανισμού ζητώντας να κριθεί παράνομη και επιπλέον καταχρηστική. Η συζήτηση έγινε νωρίτερα το πρωί στο Πρωτοδικείο με τη διαδικασία των εργατικών διαφορών.

Σύμφωνα με όσα εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι, η απεργία είναι να ξεκινήσει στις 4:30 το πρωί.

Κατά πληροφορίες, η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί έως τις 8 π.μ.