Την πραγματοποίηση εικοσιτετράωρης απεργίας την Πέμπτη 12 Μαΐου αποφάσισαν στη διάρκεια σύσκεψης οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου τους, Γιάννης Δήμκας, είπε ότι η απεργία αποφασίστηκε παρά το γεγονός ότι το Δικαστήριο την έκρινε παράνομη.

Ερωτηθείς για την απόφαση που ανακοινώθηκε νωρίτερα την Τετάρτη από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με βάση την οποία κρίθηκε παράνομη η προγραμματισμένη για αύριο 24ωρη απεργία, ο κ. Δήμκας σημείωσε: «Αύριο θα ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης και όλοι θυμόμαστε τι έγινε την προηγούμενη φορά». Υπενθύμισε, ότι όταν είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ 24ωρη απεργία, στις 14 Απριλίου, αυτή είχε κριθεί και πάλι παράνομη από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, αλλά ύστερα από έφεση που ασκήθηκε, το εφετείο Θεσσαλονίκης τελικά την έκρινε νόμιμη.

«Επειδή είμαι σίγουρος ότι θα κατατεθεί μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνίας, ενημερώνω από σήμερα ότι αύριο θα βρίσκομαι στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο κ. Δήμκας, λέγοντας: «η εικοσιτετράωρη απεργιακή μας κινητοποίηση θα γίνει».

Την πραγματοποίηση εικοσιτετράωρης απεργίας την Πέμπτη 12 Μαΐου αποφάσισαν στη διάρκεια σύσκεψης οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

«Δεν γίνεται άλλο να μας εμπαίζουν», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι βασικές διεκδικήσεις που τους οδήγησαν στην προκήρυξη της 24ωρης απεργίας, είναι η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 και η επαναφορά των δύο επιδομάτων θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού.

Παράνομη η 24ωρη απεργία των εργαζομένων

Παράνομη κρίθηκε νωρίτερα  η 24ωρη απεργία που προκήρυξαν για αύριο Πέμπτη (12/5) οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΑΣΘ καλεί τους εργαζομένους του οργανισμού να απέχουν από την πραγματοποίηση της απεργίας και έτσι τα λεωφορεία αστικής συγκοινωνίας να κυκλοφορήσουν κανονικά. Η διοίκηση του οργανισμού, με την ανακοίνωσή της ζητά από τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι οι βασικές διεκδικήσεις που οδήγησαν τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ στην προκήρυξη της αυριανής 24ωρης απεργίας είναι η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 και η επαναφορά των δύο επιδομάτων θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού.