Σκηνές βγαλμένες από ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν στη δυτική Θεσσαλονίκη όταν ένας μεθυσμένος οδηγός συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, πάτησε γκάζι για να φύγει από το σημείο και όταν εντοπίστηκε… επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την Δευτέρα, 1 Ιουλίου, στην περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όταν ο άντρας, περίπου 50 ετών, φέρεται να κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και οδήγησε το αυτοκίνητό του έχοντας ένα μπουκάλι βότκα στο διπλανό κάθισμα.

Κάποια στιγμή, προσέκρουσε σε ένα αυτοκίνητο επί της οδού 25ης Μαρτίου και αντί να σταματήσει και να παραμείνει στο σημείο, εκείνος πάτησε γκάζι για να φύγει.

Με το αυτοκίνητό του να έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, οι αστυνομικοί της Τροχαίας κατάφεραν να τον εντοπίσουν λίγη ώρα αργότερα και από τη πρώτη στιγμή αντιλήφθηκαν ότι ήταν μεθυσμένος.

Όπως κατέθεσε ο πρώτος αστυνομικός, ο κατηγορούμενος ήταν ιδιαίτερα επιθετικός απέναντί τους και αρχικά αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ και να τους δώσει τα απαραίτητα έγραφα.

Ο δεύτερος αστυνομικός συμπλήρωσε με τη σειρά του ότι ο κατηγορούμενος τους έβριζε συνεχώς.

Μετά τη σύλληψή του, η οποία αποδείχθηκε άκρως επεισοδιακή, ο άντρας παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

«Χρειάστηκε να έρθει ένα φιλικό του πρόσωπο στο σημείο για να τον ηρεμήσει. Επί τόπου φέραμε και την οδηγό με την οποία συγκρούστηκε νωρίτερα και μόλις την είδε κινήθηκε επιθετικά εναντίον της και μπήκε μπροστά ο σύζυγός της για να την προστατεύσει. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε και μας έβριζε αισχρά. Η σύζυγος και η μητέρα του μας είπαν στη συνέχεια πως ήταν γενικά επιθετικός», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Τόσο ο φίλος του 50χρονου όσο και η μητέρα του οι οποίοι ανέβηκαν στο βήμα του μάρτυρα για να καταθέσουν, είπαν στο δικαστήριο ότι ο 50χρονος από το Πάσχα διαγνώστηκε με κατάθλιψη, ενώ το τελευταίο διάστημα καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, ο φίλος του είπε προς τους δικαστές ότι ήταν εκείνος που την ημέρα της σύλληψης πέταξε στον κάδο απορριμμάτων το μπουκάλι με το αλκοόλ που είχε ο άντρας στο αυτοκίνητό του και ότι προσπάθησε να τον συνετίσει.

Ο δικαστές τον έκριναν ένοχο και του επέβαλαν ποινή φυλάκισης 17 μηνών, εξαγοράσιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Επιπλέον, με το ελαφρυντικό που του αναγνώρισε το δικαστήριο, αποφασίστηκε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην ποινή και αφέθηκε ελεύθερος.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από τους αστυνομικούς και υποστήριξε ότι έπραξε με αυτόν τον τρόπο καθώς ήταν υπό την επήρεια του αλκοόλ ενώ ζήτησε από τους δικαστές να του δώσουν μια ευκαιρία καθώς ήδη έχει ζητήσει βοήθεια και βρήκε θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης.

Διαβάστε ακόμη