Ταυτόχρονη επιχείρηση πραγματοποίησαν οι αρχές σε συνδέσμους του ΠΑΟΚ, αλλά και στο γήπεδο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται στο πλαίσιο εντοπισμού είτε συμμετεχόντων στη δολοφονική επίθεση έναντι του 19χρονου Άλκη, είτε στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας grtimes.gr, από το εσωτερικό του συνδέσμου του ΠΑΟΚ που βρίσκεται επί της οδού Ορέστου, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλεξαν τουλάχιστον πέντε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με ευρήματα, αλλά και επτά κάσες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανάμεσα στα ευρήματα είναι κράνη, στυλιάρια και αλλά μεταλλικά αντικείμενα.

 

Μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη, σε χώρους που σχετίζονται με συνδέσμους του ΠΑΟΚ, για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 19χρονου Άλκη.

Αυτήν την ώρα, αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στις οδούς Παπάφη και Ορέστου, όπου βρίσκονται συνολικά τρεις σύνδεσμοι του «δικεφάλου του Βορρά», ενώ το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και στην περιοχή του Ευόσμου.

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιχείρηση σε συνδέσμους του ΠΑΟΚ – Έρευνες για τη σύλληψη δραστών της δολοφονίας του Άλκη

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, λίγα μέτρα από το σημείο του εγκλήματος βρέθηκε μία ματσέτα, η οποία θα εξεταστεί, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν την έφεραν πάνω τους οι δράστες της αιματηρής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, που οδήγησε στον θάνατο του 19χρονου.

Το εν λόγω φονικό όπλο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, από δημοσιογράφο της εκπομπής Live News και έναν οδοκαθαριστή, στην άκρη του δρόμου, κάτω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα. Το όπλο βρέθηκε σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τα σκαλιά της πολυκατοικίας που δολοφονήθηκε ο Άλκης.

Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία και άνδρες της ΕΛ. ΑΣ έσπευσαν στο σημείο και πήραν το μαχαίρι. Πλέον, εξετάζεται εάν το συγκεκριμένο αντικείμενο το είχε πάνω του ένας από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης και του έπεσε ή το πέταξε ενώ έφευγε από το σημείο.

Τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες φυλακή στον 23χρονο για τα ευρήματα στο σύνδεσμο

Ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 23χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 19χρονου στη Χαριλάου, ο οποίος δικάστηκε, σήμερα, με την αυτόφωρη διαδικασία για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε αστυνομική έφοδος μετά το φονικό.

Στον συγκεκριμένο χώρο (που βρίσκεται σε ημιώροφο πολυκατοικίας και ήταν κλειδωμένος κατά την άφιξη της αστυνομίας) κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (όπως φτυάρια, σφυριά), δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Επειδή στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν κλειδιά του συγκεκριμένου συνδέσμου, με τα οποία οι αστυνομικοί εισήλθαν στον χώρο, σχηματίστηκε δεύτερη δικογραφία εις βάρος του, εκτός απ’ αυτή που αφορά το έγκλημα με θύμα τον 19χρονο.

«Είχα κλειδιά, ήταν μια μέρα στον χώρο και τα πήρα. Δεν ξέρω ποιοι άλλοι έχουν πρόσβαση στον χώρο, ούτε ποιοι έχουν κλειδιά», είπε ο 23χρονος, αλβανικής καταγωγής, στην απολογία του, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τα ευρήματα.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για πέντε πράξεις και συγκεκριμένα:

  • λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια,
  • κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη,
  • κατοχή κροτίδων,
  • παράνομη οπλοκατοχή και
  • αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.