Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από καταγγελία για εκβιασμό σε βάρος κληρικού ηλικίας 33 ετών.

Ο κληρικός κατήγγειλε, ότι στις αρχές του μήνα δάνεισε σε έναν 32χρονο ένα χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια ο 32χρονος απέστειλε μηνύματα στον κληρικό, απειλώντας τον ότι θα δημοσιεύσει δυσφημιστικά κείμενα σε βάρος του σε εκκλησιαστικές ιστοσελίδες. Απαιτούσε δε, και νέο χρηματικό ποσό, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να επιστρέψει το αρχικό ποσό.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν σε προκαθορισμένη συνάντηση μια γυναίκα ηλικίας 31 ετών και ένας άνδρας ηλικίας 26 ετών που είχαν φτάσει στο σημείο για να παραλάβουν ένα χρηματικό ποσό, το οποίο είχε συμφωνηθεί νωρίτερα. Τα δύο αυτά άτομα λειτουργούσαν κατ’ εντολή του 32χρονου, ο οποίος παρουσιάστηκε στο ίδιο σημείο λίγο αργότερα.

Τα τρία αυτά άτομα συνελήφθησαν, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, συνέργεια σε εκβίαση και εκβίαση κατά συναυτουργία.