Ο 70άχρονος καταδικάσθηκε σε εξάμηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή, επειδή παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 19άχρονο στρατιώτη όταν πήγε να ψηφίσει το πρωί της Κυριακής (21/05), σε εκλογικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αναγνωρίζοντάς του, το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο 19άχρονος ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος τού έπιασε κουβέντα ενόσω αναζητούσε το εκλογικό του τμήμα ώστε να ψηφίσει, απευθύνοντάς του ανάρμοστη πρόταση, ενώ, τον άγγιξε σε ευαίσθητο σημείο του σώματός του. «Ταράχθηκα και κάλεσα την Άμεση Δράση», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο καταγγέλλων.

Από την πλευρά του, ο 70άχρονος αρνήθηκε την πράξη, χαρακτηρίζοντας ως «αναληθή» την καταγγελία. «Δεν συνέβη απολύτως τίποτα. Αυτή η ερωτική συμπεριφορά είναι άγνωστη σε εμένα. Θα έπρεπε να ήμουν τέρας, για να κάνω τέτοιο πράγμα μπροστά σε τόσον κόσμο», τόνισε στην απολογία του. Ο ίδιος φέρεται να λειτουργεί το κυλικείο, στο σχολείο που λειτούργησε ως εκλογικό κέντρο. Μετά την καταδίκη του, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε ακόμη: