Σενάριο βγαλμένο από ταινία δράσης θυμίζει η σύλληψη ενός 31χρονου στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου (19/8). Πρόκειται για έναν υπήκοο Τουρκίας που μετέβαινε οδικώς από τη χώρα του στην Αυστρία, περνώντας μάλιστα και από τα διόδια Λαγκαδά.

Αν και οι πινακίδες στο σημείο επιβάλλουν στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, το κοντέρ του 31χρονου έφτασε τα… 192 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του σπάσει τη μπάρα των διοδίων και το όχημα να αναποδογυρίσει, ενώ η μηχανή εκτοξεύθηκε 50 μέτρα μακριά, προκαλώντας φωτιά σε ξηρά χόρτα, όπως μεταδίδει το voria.gr.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, ο ίδιος, μην πιστεύοντας την τύχη του, έβγαλε από το όχημά του ένα χαλάκι για να προσευχηθεί που επέζησε. Στο μεταξύ, στο σημείο είχαν ήδη μεταβεί πυροσβέστες που έσβησαν τη φωτιά που εκδηλώθηκε. Ωστόσο, μόλις ο 31χρονος τελείωσε την προσευχή του επιτέθηκε στους πυροσβέστες, καθώς, όπως φέρεται να ισχυρίζεται, πάτησαν πάνω στο χαλάκι, το οποίο θεώρησε ασέβεια.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει πως ανέπτυξε τόσο μεγάλη ταχύτητα επειδή του είπαν πως η κόρη του χτύπησε και έπρεπε να πάει άμεσα στην Αυστρία.

Ο 31χρονος καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε τρία χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση, με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη κατά συρροή και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Διαβάστε ακόμη: