Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα στα κομμωτήρια μετα την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους. Από το ερχόμενο Σάββατο τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που αυτή τη φορά αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους.

Λίστες αναμονής έχουν δημιουργηθεί σε κομμωτήρια  από ανεμβολίαστους που επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού πριν το Σάββατο, ώστε να γλιτώσουν το rapid test.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών και Κουρείων Θεσσαλονίκης, Παύλος Κολοβός χαρακτήρισε «ταφόπλακα» το νέο μέτρο που προβλέπει είσοδο με rapid test στα κομμωτήρια, ενώ την ίδια στιγμή φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα από ανεμβολίαστους που ζητούν ραντεβού πριν το Σάββατο. «Το μέτρο αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τον κλάδο μας. Είναι ένα μέτρο το οποίο ουσιαστικά μας κλείνει και εξωθεί όλους τους πελάτες να πάνε στα σπίτια των πλανόδιων κομμωτών. Ποιος θα πληρώσει rapid test για να έρθει να κουρευτεί;», είπε μιλώντας στο ThessToday.gr.

Επιπλέον τόνισε ότι δεν λήφθηκαν αντίστοιχα μέτρα για σούπερ μάρκετ ή εκκλησίες, εν αντιθέσει οι πολιτικές αποφάσεις αφορούν επιχειρήσεις που επλήγησαν περισσότερο στη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου lockdown.«Αφήνουν τα σούπερ μάρκετ που καθημερινά έχουν τεράστιους τζίρους και τιμωρούν τα κομμωτήρια. Είναι απαράδεκτο», σημείωσε.

Μεγάλες λίστες αναμονής στα κομμωτήρια

Η χθεσινή εξαγγελία των νέων περιοριστικών μέτρων για ανεμβολίαστους έχει δημιουργήσει ήδη μεγάλες λίστες αναμονής στα κομμωτήρια, όπως στο μπαρμπέρικο-κουρείο του Γιάννη Κωττούλα, όπου τηλεφώνησαν τουλάχιστον 30 άτομα για να κλείσουν ραντεβού την Πέμπτη και την Παρασκευή. «Δεν έχει σταματήσει να χτυπά από χθες το απόγευμα το τηλέφωνο. Πήραν τουλάχιστον 30 άτομα για να κλείσουν ραντεβού, οι περισσότεροι επειδή θέλουν να “προλάβουν” την εφαρμογή του μέτρου», τόνισε στο ThessToday.gr.

Το μηνιαίο κόστος για τους ανεμβολίαστους

Το μηνιαίο κόστος λοιπόν των ανεμβολίαστων από το Σάββατο θα ξεκινά από τα 80 ευρώ, τα οποία ουσιαστικά θα καλύπτουν τις δραστηριότητες τεσσάρων ημερών.

Αν όμως κάποιος θελήσει να καθίσει σε ένα μαγαζί ή να πάει για ψώνια τις υπόλοιπες τρεις ημέρες της εβδομάδας, τότε θα πρέπει να υποβληθεί εκ νέου σε νέο έλεγχο.