search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Απολογήθηκε ξανά ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο – Ελεύθερος και πάλι

Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ομόφωνα να αφεθεί ο αστυνομικός, για δεύτερη φορά, ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Θεσσαλονίκη: Απολογήθηκε ξανά ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο - Ελεύθερος και πάλι

Το κατώφλι του τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης πέρασε για δεύτερη φορά ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Πρόκειται για μια διαδικασία που αναμενόταν να γίνει μετά την συμπληρωματική δίωξη, λόγω του θανάτου του 16χρονου, καθώς ο αστυνομικός ερχόταν πλέον αντιμέτωπος με την κατηγορία για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, μετά τη νέα ποινική δίωξη που του απήγγειλε ο εισαγγελέας.

Αφού πραγματοποιήθηκε η συμπληρωματική απολογία, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ομόφωνα να αφεθεί ο αστυνομικός – για δεύτερη φορά – ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη απόφαση τού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία είχε αρθεί η διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του ή μη, μετά την αρχική του απολογία.

Ο 34χρονος αστυνομικός φέρεται να μην άλλαξε τους πρώτους ισχυρισμούς του, δηλαδή ότι έπραξε στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας λόγω κινδύνου του ίδιου και των συναδέλφων του.

Τόνισε ξανά ότι δεν υπήρχε κανένας ανθρώπινος δόλος και επανέλαβε ότι οι δύο βολές έγιναν με πρόθεση να χτυπήσει τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Κώστας Φραγκούλης.

Τέλος, ο αστυνομικός επεσήμανε ότι δεν γνώριζε ποιος ήταν ο 16χρονος κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ ο δικηγόρος του 16χρονου ζήτησε πραγματογνωμοσύνη στο βίντεο του επεισοδίου, με τον ανακριτή να κάνει δεκτή την αίτηση μαζί με βαλλιστική πραγματογνωμοσύνη για την οποία θα κληθούν οι δύο πλευρές να ορίσουν συμβούλους.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για την παραπομπή του αστυνομικού σε δίκη ενώ ο φάκελος της υπόθεσης δεν κλείνει και παραμένει στα χέρια του ανακριτή μέχρι την ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα.

 

Διαβάστε ακόμη: