search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά θα κληθεί ξανά για συμπληρωματική απολογία και δεν είναι απίθανο να προφυλακιστεί εκ νέου.

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, καθώς το δικαστικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ του ανακριτή για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του αστυνομικού, υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα με τον τελευταίο να ζητάει την προφυλάκισή του.

Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Τελικά, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έλυσε τη διαφωνία κάνοντας δεκτή την πρόταση του ανακριτή ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την απολογία του στον 6ο ανακριτή, ο κατηγορούμενος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα γιατί ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ.

Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητο και όχι στον οδηγό.

Οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφάσισαν για τη διαφωνία εισαγγελέα – ανακριτή, λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν εκπνεύσει ο 16χρονος επειδή προβλέπεται ένα χρονικό περιθώριο 5 ημερών που δεν μπορεί να παραταθεί και επειδή μέχρι την ώρα της απόφασης δεν είχαν διαβιβαστεί τα απαραίτητα έγγραφα (πιστοποιητικό θανάτου, ιατροδικαστική έκθεση κλπ).

Αρχικά εις βάρος του 34χρονου αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το προσεχές χρονικό διάστημα η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή ο οποίος θα ζητήσει να αλλάξει η κατηγορία και να ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελια για ανθρωποκτονία τετελεσμένη.

Ο κατηγορούμενος θα κληθεί ξανά για συμπληρωματική απολογία και δεν είναι απίθανο να προφυλακιστεί, σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

 

Διαβάστε ακόμη: