Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που χτύπησε το μεσημέρι της Παρασκευής τη Θεσσαλονίκη με έντονη βροχόπτωση και δυνατούς ανέμους.

Άλλαξε απότομα ο καιρός στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις επόμενες ώρες. Από τη μεταβολή του καιρού σκοτείνιασε η Θεσσαλονίκη από τα μαύρα σύννεφα που μαζεύτηκαν στον ουρανό.

Δρόμοι πλημμύρισαν από την έντονη βροχόπτωση ενώ γίνεται «πάρτι» από τους κεραυνούς.

Μέχρι, στιγμής, πάνω από δέκα κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια, κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το φαινόμενο κράτησε γύρω στα 10-15 λεπτά και είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα στο κυκλοφοριακό της πόλης, να πλημμυρίσουν δρόμοι, αλλά και να αναγκαστούν ιδιοκτήτες καταστημάτων να πάρουν σε μερικές περιπτώσεις τις σκούπες τους.

Το αξιοπερίεργο είναι, πως μετά το πέρας της έντονης βροχόπτωσης «βγήκε» απευθείας ο ήλιος και από εκεί που τα μαύρα σύννεφα επάνω από τη Θεσσαλονίκη «έκαναν» πάρτι, εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όπως θα δείτε σε φωτογραφίες και βίντεο.

Ποτάμια οι δρόμοι σε λιγότερο από πέντε λεπτά

Σε λιγότερο από πέντε λεπτά μετατράπηκαν σε ποτάμια αρκετοί δρόμοι της πόλης από την καταιγίδα “εξπρές” που χτύπησε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής τη Θεσσαλονίκη.

Τα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν από την ανατολική πλευρά της πόλης και έφτασαν στη συνέχεια στη δυτική πλευρά, με τη δυνατή βροχόπτωση να συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους.

Μέχρι στιγμής, έχει καταγραφεί τουλάχιστον μια πτώση δέντρου, στο πάρκο της Νέας Ελβετίας και χωρίς σημειωθεί κάποιος τραυματισμός ή υλικές ζημιές, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες.

Σημειώνεται ότι η καταιγίδα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχε μικρή χρονική διάρκεια, ωστόσο η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει από εχθές για επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που αναμένεται να διαρκέσουν έως το Σάββατο και κατά τόπους ισχυρά.

Περισσότερες από δέκα κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε περισσότερες από δέκα περιπτώσεις να επέμβει σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια. Τα έντονα φαινόμενα υποχώρησαν με την επανεμφάνιση του ήλιου, αν και στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται νέες καταιγίδες, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Έντονη βροχόπτωση και σε Χαλκιδική – Κιλκίς

Έντονη βροχόπτωση, αλλά χωρίς προβλήματα σημειώθηκε στη Χαλκιδική και το Κιλκίς, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης. Για τις επόμενες ώρες αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις από αργά το απόγευμα ως το βράδυ ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, την Πιερία και τη Χαλκιδική.