Πολλά ερωτήματα προκάλεσε η πτώση μιας τετράχρονης από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης. Το κοριτσάκι διεσώθη επειδή έπεσε πάνω στο δέντρο, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των περαστικών.

«Έπεσε από το μπαλκόνι, από τον τέταρτο όροφο, έχει ένα δέντρο και ευτυχώς το ‘πιάσε το δέντρο. Έπεσε πάνω στο δέντρο και μετά έπεσε κάτω το μωρό», λέει αυτόπτης μάρτυρας στο MEGA, που πρόβαλε βίντεο με τους κατοίκους να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Ο αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε ότι το κοριτσάκι αρχικά δεν είχε τις αισθήσεις του. «Μόλις έπεσε το μωρό σε δύο δευτερόλεπτα, τρία πήγαμε εκεί. Το μωρό όταν πήγα εγώ ήταν αναίσθητο, ούτε έκλαιγε ούτε τίποτα λες και ήταν νεκρό. Είχε αίματα το παιδί. Μετά το έκαναν λίγο αναπνοές, πέντε λεπτά ο ένας κύριος που ήξερε καλά, και το μωρό άρχισε να κλαίει μετά. Και μετά περιμέναμε για γονείς δεν ερχόταν κανείς, φωνάζαμε», σημείωσε.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρότι τόσο οι περαστικοί όσο και η γειτονιά έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν το κοριτσάκι, κανείς δικός του άνθρωπος δεν εμφανίστηκε. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «δεν φάνηκαν οι γονείς του, κανένας. Δεν βγαίνουν από το μπαλκόνι, δεν κατεβαίνει κανένας. Κάτι έχει συμβεί άλλο, κάποιος το έσπρωξε δεν ξέρω τι έγινε».

Μια γυναίκα προσπάθησε να την αρπάξει 

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν μάλιστα ότι όταν το κοριτσάκι ανέκτησε τις αισθήσεις του και άρχισε να κλαίει, μια γυναίκα εμφανίστηκε στο σημείο, το πήρε αγκαλιά και θέλησε να φύγει.

«Ήρθε μία κυρία, το σκούπιζε, έκλαιγε, και ήθελε να πάρει το μωρό να φύγει χωρίς το ασθενοφόρο, να μην το πάρει το ασθενοφόρο», αναφέρουν. Οι συγκεντρωμένοι έκαναν τα πάντα για να την αποτρέψουν. Ορισμένοι εκτιμούν ότι ίσως να ήταν η μητέρα του παιδιού. «Ήρθε αυτή η γυναίκα, το πήρε αγκαλιά, έκλαιγε, το σκούπιζε και λέμε “τι το έχεις;”. “Τίποτα” είπε αυτή. Και μετά ήρθε να το πάρει για να φύγει, να φύγει, να εξαφανιστεί κάπου. Και της είπαμε “πού θα πάρεις το μωρό; Είναι χτυπημένο”».

Ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της πτώσης της τετράχρονης από το μπαλκόνι του σπιτιού τους, ούτε αν ήταν μόνη της στο σπίτι, χωρίς την επίβλεψη των γονέων του. Κάτοικος υποστηρίζει ότι το παιδί ήταν μόνο του και συμπληρώνει ότι δεν γνωρίζουν αν αυτή που το πήρε είναι η μητέρα του.

Η έρευνα των Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη.