Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός η συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Η κυρία Φον ντερ Λάιεν, μάλιστα, ανάρτησε στα social media ένα βίντεο από την συνάντηση της με τον Έλληνα πρωθυπουργό σχολιάζοντας πως «ήταν μία καλή συνάντηση ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ακόμη πρόσθεσε πως «η στήριξη της Ουκρανίας, η οικοδόμηση μιας ισχυρότερης βιομηχανικής βάσης, η διαχείριση της μετανάστευσης, όλα αυτά απαιτούν μια ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση. Και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε».

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μητσοτάκης – Φον ντερ Λάιεν αντάλλαξαν απόψεις για την ατζέντα του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 1ης Φεβρουαρίου και ειδικότερα για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη συζήτησαν ακόμη θέματα που αφορούν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Μητσοτάκης από Νταβός: Ανησυχούμε για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή και όσα συμβαίνουν στην Ερυθρά Θάλασσα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης είχε συζήτηση με τον Ravi Agrawal, αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy», στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τη Μέση Ανατολή, δήλωσε πως «είμαστε όλοι αρκετά ανήσυχοι για κλιμάκωση. Όχι μόνο για την ελληνική ναυτιλία αλλα συνολικά για το παγκόσμιο εμπόριο. Πήραμε ως Ελλάδα μια μετρημένη θεση σε ό,τι αφορά στο θέμα της Μέσης Ανατολής. Όλοι έπρεπε να ανησυχούν από το γεγονός ότι έχουν πεθάνει 10 χιλιάδες παιδιά ως αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης.

Δεν νομίζω ότι είναι στρατηγικό ενδιαφέρον του Ισραήλ να δημιουργήσει μια νέα γενιά ορφανών ή γονιών που έχουν χάσει τα παιδιά τους… Έχω εκφράσει την ανησυχία μου γιατί ως ΕΕ συλλογικά δεν εχουμε καταλήξει σε μια μετρημένη υποστήριξη για το Ισραήλ για το πώς θα έπρεπε να είναι προσεκτικό στην αντίδραση του απέναντι σε αυτήν την φρικτή επίθεση», συμπληρώνοντας ότι «στο παρελθόν υπήρξαμε στην πλευρά που δέχτηκε μια επιθετική συμπεριφορά».

Διαβάστε ακόμη: