Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μίλησε για τα μέτρα στο αγροτικό ρεύμα, τονίζοντας ότι πρόκειται για πολλαπλές παρεμβάσεις και από κάποιες από αυτές οι αγρότες θα ωφεληθούν άμεσα, όπως είπε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες τις κυβέρνησης, λέγοντας ότι στα μέτρα συμπεριλαμβάνονται:

Μείον 10% στο αγροτικό ρεύμα

Ρύθμιση των πολύ μεγάλων χρεών που έχουν οι οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων που διαχειρίζονται οι αγρότες και φτάνουν τα 87 εκατομ. ευρώ όπου στη μεν Θεσσαλία θα δοθούν 8 εκατομ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι ΟΕΒ εκεί θα περάσουν στον οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας με ρύθμιση των χρεών τους με το κράτος να πληρώνει το 75% των χρεών ενώ παράλληλα στους υπολοίπους οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων θα γίνει ρύθμιση δεκαετίας με μηδενικό επιτόκιο, που θα επιδοτηθεί από το κράτος.

-Το πρόγραμμα «Απόλλων» με το οποίο θα γίνει αξιοποίηση των υφιστάμενων επενδύσεων φωτοβολταϊκών ώστε να δοθεί αποκλειστικά ρεύμα στους οργανισμούς αυτούς, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση με χαμηλότερη τιμή.

-Κάτι αντίστοιχο θα γίνει σε σχέση με τους συνεργατικούς οργανισμούς και τους αγρότες που έχουν συμβολαιακή γεωργία όπου επίσης θα υπάρχει μία μακροχρόνια σύμβαση από τους παρόχους, πιθανότατα τη ΔΕΗ ώστε μέσω φωτοβολταϊκών και μπαταρίας που θα επιδοτηθούν από το κράτος να έχουν επί δεκαετία ρεύμα 30% κάτω.

Ακόμη, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι από το πρώτο και το δεύτερο κομμάτι των μέτρων θα ωφεληθούν άμεσα οι αγρότες.

Διαβάστε ακόμη: