Ο βουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα», αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε: «Εγώ θα μιλήσω με την ιδιότητα του Προέδρου της Κοινοτικής Συνέλευσης της Ευρώπης, που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναφερθώ από αυτά τα οποία γνωρίζω, γιατί κι εμείς στο Συμβούλιο της Ευρώπης έχουμε ήδη εκθέσεις που αναφέρονται σε θέματα σαν αυτά τα οποία αναφέρει η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για διάφορες χώρες. Ο ρόλος ο δικός μας αυτός είναι εκεί. Το λέω αυτό διότι είναι πολύ δύσκολο πια να διακρίνει κανένας μεταξύ της ιδιότητας του Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του Προέδρου».

«Χωρίς να θέλω να αποφύγω την ερώτηση, θα πω ότι και στο Συμβούλιο της Ευρώπης συζητήσαμε αντίστοιχα θέματα τα τελευταία χρόνια, όπως και άλλα θέματα όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και σε άλλες περιοχές της νότιας Μεσογείου ή της Ανατολικής Μεσογείου τα οποία όμως πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε (…). Αντιμετωπίσαμε τα αντίστοιχα ζητήματα και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε ανοιχτοί στο να ακούμε όποια καταγγελία και να την ερευνούμε. Δεν φοβόμαστε τον έλεγχο. Τώρα θα μιλήσω ως Έλληνας βουλευτής και βουλευτής της κυβερνώσας πλειοψηφίας. Δεν φοβόμαστε τον έλεγχο. Απλώς θα πρέπει να επισημάνω ότι υπάρχουν ζητήματα που αξίζει να ασχοληθεί κανείς σε βάθος και ζητήματα τα οποία βλέπει από την αρχή ότι μπορεί και να υποκρύπτουν κάποια σκοπιμότητα», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Διαβάστε ακόμη: