Μετά και τη σύλληψη του 12ου εμπλεκόμενου στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, εξήρε το έργο της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση και σημείωσε ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε.

Όπως αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος:

«Με τη σύλληψη και του δωδέκατου υπόπτου για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, η Ελληνική Αστυνομία έχει ολοκληρώσει την έρευνα της.

Όλοι γνωρίζουν με αφορμή και αυτό το τραγικό πραγματικά περιστατικό ότι η Ελληνική Αστυνομία και ξέρει και θέλει και μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

Τώρα πλέον, είναι υπόθεση όλων μαζί, του Κράτους, της Πολιτείας, των αθλητικών παραγόντων, των ίδιων των φιλάθλων να βάλουμε οριστικό τέλος στη βία και το χουλιγκανισμό μέσα και έξω απ’ τα γήπεδα».

Ο 12ος παραδόθηκε

Ο φερόμενος ως δράστης προσήλθε μόνος του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και παραδόθηκε.

To άτομο αυτό φέρεται πως ήταν οδηγός του Volkswagen Polo, ενός εκ των τριών αυτοκινήτων που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονική επίθεση ενάντια στον αδικοχαμένο φοιτητή και τους φίλους του.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο όχημα, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, ήταν στο όνομα του πατέρα του.

Ο οδηγός του τρίτου οχήματος είναι το πρόσωπο που μετέφερε με το αυτοκίνητο τον δράστη με δρεπάνι και τον 25χρονο γνωστό και ως «Αθηναίο».

Στη συνέχεια, αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του και να απολογηθεί στη συνέχεια, όπως έγινε και με τους προηγούμενους 11 εμπλεκόμενους.